2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyePásztó - Mozgás- és sportrehabilitáción dolgoznak a pásztói kórházban

Mozgás- és sportrehabilitáción dolgoznak a pásztói kórházban


Az egészséges életmódot célzó új kezeléseken dolgoznak a pásztói Margit Kórházban, a fejlesztések annak az együttműködésnek a keretében valósulhatnak meg jövő év elejétől, amelyet a Nógrád megyei önkormányzat kötött a Semmelweis Egyetemmel - tájékoztatta a kórház igazgatója az MTI-t.

Pásztói Kórház

Boczek Tibor elmondta: a megállapodás értelmében az egyik nógrádi ernyőprojektet a pásztói kórház kapja, így ez az intézmény lesz a mozgás- és sportrehabilitáció, a diéta, az egészséges életmód központja. A cél az, hogy a tudományos, szakmai egészségügyi munka mellett lehetőséget nyissanak a projektek a kis- és középvállalkozóknak is.

Az igazgató példaként említette, hogy az elképzelések szerint diétás ételeket készítenek majd Pásztón Nógrád megyei alapanyagokból és gyümölcsfeldolgozó üzem jönne létre, ahol gyógyhatású termékeket állítanak elő.

Boczek Tibor közölte: év végén, a jövő év elején indulhatnak a projektek, előtte a megyei önkormányzatnak még véglegesítenie kell a területfejlesztési koncepciót. A projektek forrásaira a megyei önkormányzat pályázhat, a Semmelweis Egyetem adná a tudományos hátteret, és igazolná a kutatások eredményeinek gyakorlati felhasználhatóságát.

Az önkormányzat és az egyetem szeptemberben aláírt együttműködési megállapodása a 2014-2020-as időszakra vonatkozóan olyan közös projektek megvalósítását célozta meg, amelyek Nógrád megye fejlődését eredményezik. Az utóbbi hónapokban négy szakmai műhelykonferenciát szerveztek, hogy kidolgozzák azokat a projekteket, amelyeket a megye különböző pontjain valósítanak majd meg.

Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2014-05-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite