2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonMSZOSZ: a Magyar Munka Terv megszünteti a munkavállalók védelemhez való jogát

MSZOSZ: a Magyar Munka Terv megszünteti a munkavállalók védelemhez való jogát


A munkavállalók védelemhez való jogát akarja megszüntetni a kormány minden eszközzel a foglalkoztatáspolitikai strukturális átalakításokat tartalmazó, nemrégiben nyilvánosságra hozott Magyar Munka Tervvel - vélekedik a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöksége.

pataky_peter_mszosz


Az elnökség keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a tervezet további célja "a szakszervezetek kiszorítása, az érdemi és eredményes párbeszéd kereteinek megszüntetése". A szakszervezet úgy véli, hogy a kormány az üzleti világ azon szereplőinek igényei szerint alakítaná át a munka világát, "akik a XIX. századi viszonyokat kívánják visszahozni".


Az MSZOSZ szerint a kormány tervezetében olyan eszközök szerepelnek, amelyek megvalósításuk esetén a munkaerőpiac rugalmassága, a foglalkoztatás bővítése helyett a munkavállalók kiszolgáltatottságát növelik. A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöksége, annak érdekében, hogy a terv számukra elfogadhatatlan elemei megváltozzanak, felkéri a tagszervezeteket, hogy az ágazati párbeszéd bizottságokban a munkáltatói partnerekkel találjanak mindkét fél számára kielégítő megoldásokat.


Követelik azt is, hogy a tervben szereplő törvények és módosítások parlamenti beterjesztése előtt legyen érdemi egyeztetés országos szinten a szociális partnerekkel.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-06-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite