2019. augusztus 23., péntek - Bence
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: 100 nap 100 hazugság

MSZP: 100 nap 100 hazugság


MSZP logo2Az MSZP összegyűjtött a kormány 100 napjából 100 olyan jelenséget, mondatot, amelyben szerintük hazugság rejlik.


Szanyi Tibor, a párt kampányfőnöke az Országház előtti szombati sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: szokás ugyan 100 nap türelmet adni a hivatalba lépő új kormányoknak, a Fidesz azonban ezt nem kérte, mondván, már felkészült a kormányzásra. Azóta kiderült: nem a kormányzásra készültek, hanem saját hatalmi bázisuk megszilárdítására - mondta. A politikus úgy fogalmazott: kétségtelen, hogy kétharmados felhatalmazást kapott a Fidesz az országgyűlési választásokon, de ezt nem a jogállamiság megerősítésére, hanem a lebontására használta eddig.
Szanyi Tibor azt kérte Orbán Viktortól, hogy szeptember 7-ei beszédében próbálja meg korrekt módon értékelni a teljesítményét és az ország helyzetét, ne kövesse el 101. hazugságát. A második Orbán-kormány első 100 napján hozott intézkedések között nem nagyon találtak olyat, amely valóban a nép, az emberek érdekeiből indult volna ki, de számos olyat láttak, amely kizárólag a kormánypárt hatalmi berendezkedését szolgálja - mondta Szanyi.
A kétharmados parlamenti többség ellenére biztosan nem kaptak felhatalmazást arra, hogy visszahozzák az ötvenes évek szellemiségét - fogalmazott a szocialista politikus, aki példaként említette, hogy "koncepciós perek körvonalai bontakoznak ki", és ide sorolta a Sukoró-ügyet és a Malévot. Rákosi Mátyásról azt mondták, hogy néhány évbe telt neki kiépíteni a róla elhíresült diktatúrát, a Fidesznek úgy látszik, ez sokkal gyorsabban megy - jelentette ki.
Szanyi Tibor kiemelte: a kormánypárt nem kapott felhatalmazást arra sem, hogy megnyomorítsák a devizahiteles családokat, tömegesen elbocsássák a köztisztséget viselőket, megszüntessék a párbeszédet a szakszervezetekkel, hogy az adóintézkedések révén a jómódúakat hozzák még jobb helyzetbe. Megjegyezte: hálásak viszont azért, hogy az új költségvetésre vonatkozó ígéretét nem teljesítette az Orbán-kabinet. A kampányfőnök beszélt arról is: szeretnék felhívni Orbán Viktor figyelmét arra, hogy a korábbi kormány sem hitelszerződést, hanem gazdasági megállapodást kötött a Nemzetközi Valutaalappal, amelyet nyilvánosságra hoztak a Magyar Közlönyben, így ott el is tudja olvasni.
A sajtótájékoztatón kiosztott dokumentum szerint a hazugságok közé tartozott egyebek mellett a kisebb és olcsóbb állam, valamint a törvényes elszámoltatás ígérete, továbbá az, hogy mégis bezár az utolsó hazai bánya az év végén.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-09-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite