2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: 2013 a Fidesz "gazdasági kudarcát megelégelő" tömeg gyarapodásának éve lesz

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

MSZP: 2013 a Fidesz "gazdasági kudarcát megelégelő" tömeg gyarapodásának éve lesz


Az MSZP szerint az ipari termelés volumenének csökkenése azt vetíti előre, hogy 2013 valóban a gyarapodás éve lesz Magyarországon, mégpedig a "Fidesz példátlan gazdasági kudarcát megelégelő tömeg gyarapodásának éve" - közölte Józsa István, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese csütörtökön.

jozsaistvan


A politikus az MTI-hez eljuttatott közleményében a Központi Statisztikai Hivatal csütörtöki adataira reagált, amelyek szerint tavaly decemberben 7,6 százalékkal csökkent az ipari termelés volumene az egy évvel korábbihoz és 2,5 százalékkal az előző hónaphoz képest.


Józsa István ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy Orbán Viktor miniszterelnök tavaly év elején még az ország újraiparosítását ígérte. Szerinte az Orbán-kormány "példátlan kudarcreceptjének" legfontosabb hozzávalói a fogyasztás drámai visszaesését eredményező megszorítások, az emberekkel megfizettetett különadók és a vállalkozási hitelek befagyasztása voltak.


Úgy értékelte: Magyarország lassan "belegebed" a Fidesz "ki- és beszámíthatatlan" gazdaságpolitikájába, ezzel szemben a szocialista párt által vállalt 180 fokos gazdasági és társadalompolitikai fordulat végrehajtása 2014 után ismét fenntartható és fejlődő növekedési pályára állítja Magyarországot.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-02-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite