2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: 2012 a gazdaság fekete éve lesz

MSZP: 2012 a gazdaság fekete éve lesz


Az MSZP szerint egy hét alatt megbukott a kormány jövő évi költségvetésre vonatkozó javaslata, amely - ha jelenlegi formájában megvalósul - a gazdaság fekete évévé teszi 2012-őt.

költségvetés


"Matolcsy költségvetése kiszárítja a magyar gazdaságot" - mondta az MTI-nek pénteken Józsa István, a parlament gazdasági bizottságának szocialista alelnöke, aki szerint a büdzsé legnagyobb vesztese a ma is bőven kapacitása alatt teljesítő építőipar lesz.
Szerinte a költségvetési javaslat az adórendszerrel együtt káros a magyarországi kis- és középvállalkozásoknak is, nőni fognak ugyanis a foglalkoztatásra rakódó terhek.


A kormány gazdaságpolitikája egyre súlyosabb válságba sodorja az országot és egyre hiteltelenebb az a hivatkozás, hogy a korábbi nyolc év elhibázottnak mondott gazdaságpolitikája után az Orbán-kabinet jót tesz, hiszen az elmúlt másfél év magasabb árakat és csökkenő béreket hozott - fogalmazott az ellenzéki képviselő.


Hivatkozott arra, hogy míg a Bajnai-kormány tevékenységének eredményeként 2009 utolsó és 2010 első negyedéve pozitív GDP-mutatókat hozott, "a Matolcsy-féle gazdaságpolitika" hatására a gazdaság stagnálásba fordult. A költségvetési előterjesztés visszavonását és átdolgozását, az államcsőd kockázatának elhárítását sürgető Józsa István szerint a munkavállalók és a munkaadók összefogására van szükség "a kormány megfékezésére". Rámutatott: míg a kormányváltáskor 200 pont körül volt az országkockázati felár, most 553 bázispont.


Az MSZP elhibázottnak tartja az államadósság erőltetett törlesztését és a forrásokat a gazdaság alapjainak megerősítésére, a gazdaság élénkítésére fordítaná - erősítette meg.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-10-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite