2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: 2012 a katasztrófa éve Budapesten

MSZP: 2012 a katasztrófa éve Budapesten


Az MSZP fővárosi szervezete szerint 2012 a "budapesti katasztrófa éve", minden budapesti a saját bőrén fogja érezni a város csődjét.

Horváth Csaba001

Horváth Csaba, a fővárosi MSZP-frakció vezetője


Horváth Csaba, a fővárosi MSZP-frakció vezetője keddi sajtótájékoztatóján, amelyen a szerdán tárgyalandó fővárosi költségvetés volt a téma, azt mondta: a Fidesz szerint lehet csőd ellen csőddel védekezni, a BKV helyzetét ugyanis úgy akarják megoldani, hogy a várost is csődbe viszik. A kultúra, az oktatás, az egészségügy már most nagyon nehéz helyzetben van, most viszont egy probléma miatt "szét akarják verni" a várost - fogalmazott a képviselő.

Megfogalmazása szerint Tarlós István főpolgármester és a fideszes képviselők az esküjükben hűséget fogadtak Budapestnek, de ők a kormányt választották inkább, és az ő felelősségük, hogy "szétterítik" a BKV "betegségét". A MSZP felszólította a fideszes képviselőket, hogy március 12-ig nyújtsanak be egy új költségvetési javaslatot - hangsúlyozta Horváth Csaba. Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a megoldás nem a fővárosi, hanem az országos költségvetésben van, amelyhez korábban mintegy 25 milliárdos módosító javaslatot nyújtottak be.

Tüttő Kata frakcióvezető-helyettes azt a kérdést tette fel, hogy ha neki fáj, akkor a mintegy ötven budapesti képviselőnek miért nem fáj az, amit Budapesttel tesznek. A képviselő azt mondta, azért, mert ő Budapesten nőtt fel, személyes élményei a városhoz kötik, szereti Budapestet. Hozzátette: a baj az, hogy azok, akik a városról döntenek - Kósa Lajos, Rogán Antal, Papcsák Ferenc, Orbán Viktor - nem kötődnek Budapesthez. A frakcióvezető-helyettes felhozta a Duna-parti CET komplexum ügyét is. Azt mondta, "szégyen", ami az épülettel történik; felépült egy világszínvonalú épület, amely mégsem lehet a budapestieké. Úgy véli, lassan minden megszűnik, amitől élhető a főváros.


További fotók, videók, kommentek - csatlakozzon a Nógrád24.hu közösségéhez a Facebookon és a Twitteren is.

 

 

Forrás: MTI//HÍR PORT24

 

2012-02-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite