2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: 25 milliárdos közbeszerzést nyert a felcsúti polgármester cége

MSZP: 25 milliárdos közbeszerzést nyert a felcsúti polgármester cége


Huszonötmilliárd forintos közbeszerzést nyert el Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége - mondta sajtótájékoztatón a szocialista Szanyi Tibor, vérlázítónak nevezve ezt.

Szanyi Tibor


A napi.hu pénteken írt arról: összesen nettó 34 milliárd forintos csatornázási munka megvalósításában vehet részt a felcsúti polgármester és nagyvállalkozó Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros (MM) Kft. a Békés megyei ivóvízminőség-javító programban. A szocialista politikus szerint ebből nagyjából 25 milliárd forint lehet Mészáros Lőrinc cégéé, annak ellenére, hogy a polgármester "korábban a büdös életben nem foglalkozott csatornázással".


Hozzátette: Mészáros Lőrinc cégének megrendelésállománya robbanásszerűen gyarapszik, így a polgármester - akit a "felcsúti Orbán-emlékpark" egyik gondozójának nevezett - bekerült a száz leggazdagabb magyar közé. Szanyi Tibor azt ígérte, ha az MSZP kormányra kerül, ezt a közbeszerzést is kivizsgálják, ahogy minden más, általuk gyanúsnak tartott ügyletet, és az utolsó fillérig visszaszerzik "az ellopott pénzeket".


Ezzel összefüggésben úgy fogalmazott: "enciklopédikus igénnyel" próbálják összegyűjteni, mi mindent "zsebeltek el a nép elől a Fidesz-lopesz matuzsálemeinek vagy dinoszauruszainak a haverjai". A szocialista párt európai parlamenti listavezetője azt mondta, az Orbán-kormány ötven megszorítást hajtott végre 2010 óta. "Amit a néptől elvesznek, odaadják valamelyik havernak, ráadásul nem is túl soknak, viszonylag jól detektálható, kik azok, akik a nép zsírjából lophatnak" - fogalmazott.


Szanyi Tibor azt állította, az állami cégvezetők Németh Lászlóné fejlesztési miniszter felszólítása ellenére nem fizették vissza a nekik kifizetett prémiumokat, és beszélt arról is, hogy a kormányzat egy olyan cégtől vásárol irodaszereket kétezer intézménynek, amelyet kartellezés miatt megbüntetett a Gazdasági Versenyhivatal. Beszélt arról is, hogy az év utolsó napjaiban a Közgép Zrt. öt közbeszerzést nyert el 27 milliárd forint értékben.


A közelgő választásra utalva felszólította a Fideszt, fejezze be a közpénzek "last minute alapon történő osztogatását", mondván, ez "a süllyedő hajóról menekülő patkányok rablótámadása". Arra az újságírói felvetésre, hogy úgy látszik, a baloldali összefogásban Gyurcsány Ferenc akarata érvényesülhet, ő irányíthatja azt, Szanyi Tibor úgy válaszolt: "a tököm tele van azzal, hogy a Fidesz-média egyfolytában ezt csócsálja".


Szerinte az ellenzéki pártok programjai összeegyeztethetők, ezen részben túlvannak, ezért "nem kell azon rágódni", hogy van egy vagy két kérdés, amiben nem értenek egyet. Arra a megjegyzésre, hogy a szocialisták korábban vállalhatatlannak nevezték a Demokratikus Koalíció programjának több pontját, úgy felelt: "ezeket Gyurcsány Ferenc darabra vissza is vonta", jelezve, hogy a kampányban nem fogja felhozni őket.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-01-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite