2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: 25 százalékos nyugdíjcsökkentés jöhet

MSZP: 25 százalékos nyugdíjcsökkentés jöhet


MSZP logo2Az MSZP szerint 20-25 százalékos nyugdíjcsökkentéshez vezethet, ha a nyugdíjakat a jövőben kizárólag a járulékbevételekből finanszírozzák. Szijjártó Péter reagálva az MSZP aggódalmaira azt mondta: a nemzeti ügyek kormánya garantálja a nyugdíjak értékét és biztonságát.


Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja hétfőn sajtótájékoztatón felidézte, hogy Orbán Viktor múlt csütörtökön megjelent, a Dow Jonesnak és a The Wall Street Journalnak adott interjúban azt mondta: az állami nyugdíjalap a jövőben nem fizethet több nyugdíjat, mint amennyit beszed a nyugdíjjárulékokból. "Ez emberi számítás szerint azt jelenti, hogy 20-25 százalékkal csökkeni fognak a nyugdíjak" - jelentette ki az MSZP-s politikus.

Hozzátette: a miniszterelnök szavai, amelyek szerint a korhatár előtt senki sem mehet majd nyugdíjba, ellentétesek a Fidesz eddigi, a rugalmas nyugdíjba vonulást támogató politikájával. Úgy vélekedett: a kormányfői nyilatkozat a korengedményes nyugdíj megszüntetése mellett annak lehetőséget is felveti, hogy nem lesz korkedvezményes nyugdíj. "A veszélyes munkakörben - így az atomerőműben, kórházak röntgenosztályán - dolgozók, tűzoltók, katonák ezután nem mehetnek előbb nyugdíjba?" - tette fel a kérdést Korózs Lajos.


Beszélt arról is, hogy a kormányfő bejelentése alapján előfordulhat: eltörlik azt az ősszel meghozott jogszabályt, amely lehetővé tette, hogy a nők negyven év munkaviszony után nyugdíjba menjenek.
A szocialista politikus összegzése szerint Orbán Viktor múlt heti nyilatkozata arról árulkodik, hogy a kormány "szétverni" készül a százhúsz éve működő éves társadalombiztosítási rendszert.


Kifogásolta továbbá, hogy a miniszterelnök terveiről - amelyek szerinte egyértelműen megszorítást jelentenek - nem kérdezte meg az embereket, noha az interjúban arra utalt, hogy azokat néhány héten belül bemutatják Brüsszelben.
Szijjártó: több szerénységet várnak az emberek nyugdíjügyben


Több szerénységet várnak az emberek nyugdíjügyben az MSZP-től, mely folyamatosan csökkentette a nyugdíjak értékét, és kötelezővé tette a nyugdíjbefizetések tőzsdére vitelét. A nemzeti ügyek kormánya garantálja a nyugdíjak értékét és biztonságát, mint ahogyan azt is, hogy azok a nők, akik 40 évet dolgoztak, életkoruktól függetlenül nyugdíjba vonulhatnak - írta a hirado.hu-nak is eljuttatott közleményében Szijjártó Péter a Miniszterelnökség szóvivője.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-01-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite