2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a Fidesz-kormány a saját zsebe érdekében tevékenykedik

MSZP: a Fidesz-kormány a saját zsebe érdekében tevékenykedik


Az MSZP szerint a kormány nem az emberek, hanem a saját zsebe érdekében tevékenykedik, az elmúlt két év legjellemzőbb lépései mutyikra utalnak. Török Zsolt, a párt szóvivője vasárnap Budapesten, a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt azt mondta, a mutyikra utal a "Simicska Zrt.-k, Nyerges Kft.-k" működése is, és ahogy az egész országban, úgy Pécsen és Püspökladányban is tetten érhető a mutyizás.

Török Zsolt02

Török Zsolt


Tóth Bertalan, az MSZP elnökségi tagja elmondta, a pécsi fideszes városvezetés úgy döntött, hogy kiszervezi az óvodai, iskolai közétkeztetést. A múlt évi közbeszerzésen a Pest megyei közétkeztetési ügyekből ismert HunGast is indult, akkor 1,3 milliárd forintot ajánlott, de ezt Pécs nem fogadta el. Az idén újra kiírták a tendert, a HunGast ezúttal már 1,5 milliárdot ajánlott, s ezt a városvezetés elfogadta, illetve 15 százalékkal megemelte a közétkezetés árát, hogy ki tudja fizetni a beszállítót.


A szocialista politikus - mint a bíráló bizottság egyik tagja - úgy véli, a HunGast hamis okirattal igazolta az egyik alkalmassági feltételt, ezért közérdekű bejelentéssel a közbeszerzési hatósághoz fordult. Választ nem kapott, ezért az MSZP demokrácia-központja magánokirat-hamisítás gyanúja miatt feljelentést fog tenni - közölte.


Bangóné Borbély Ildikó, a párt elnökségi tagja a Püspökladányban történtekről azt mondta, az idén 92 millió forint veszteséget halmozott fel a többségi önkormányzati tulajdonban lévő patika. Miért tűri el a fideszes polgármester, hogy idegen érdekeket képviseljenek a ráfizetés ellenére? - tette fel a kérdést, hozzátéve, a "pénzelszívó" nem jól működik, mégis fenntartják. Az ellenzéki párt demokrácia-központja ezek alapján hétfőn feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés gyanúja miatt.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-07-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite