2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a Fidesz tette lehetővé az elbocsátások megkönnyítését és a járulékemeléseket

MSZP: a Fidesz tette lehetővé az elbocsátások megkönnyítését és a járulékemeléseket


Az MSZP helyesnek tartja, hogy a Fidesz a munkahelyteremtést és -megőrzést szolgáló intézkedéseket rendelt meg a kormánytól, de arra emlékeztet, hogy a kormánypártok szavazták meg az elbocsátásokat megkönnyítő új munka törvénykönyvét és a béreket terhelő járulékok emelését.

Burány Sándor001

Burány Sándor


Burány Sándor szocialista országgyűlési képviselő Rogán Antal Fidesz-frakcióvezetőnek arra a bejelentésére reagált pénteken sajtótájékoztatón, hogy a kormánypárt védelmet kér a kormánytól az 55 év feletti, a 25 év alatti és a képzettséget nem igénylő munkakörben dolgozóknak, tehercsökkentést sürget az ötmillió forint alatti bevételű önfoglalkoztató mikrovállalkozásoknak, illetve azt kéri, a kabinet érvényesítsen területi elvet a beruházási adókedvezményeknél, a nehezebb helyzetben lévő régiókat segítve.


Az MSZP-s politikus azt mondta: maximálisan egyetértenek ezekkel a célokkal, de úgy látják, ez ellentétes a kormányzati politika eddigi irányával, így a Fidesznek arra is válaszolnia kell, hogy mostanáig miért tett mást. Elmondta, az a kormányoldal védené most a munkavállalók érdekeit, amely a július 1-jétől hatályos új munka törvénykönyvével minden korábbinál egyszerűbbé tette az elbocsátásokat, az a Fidesz-frakció mérsékelné a munkaadók terheit, amely támogatta a bérekre rakódó járulékok emelését, és az a képviselőcsoport veszi észre, hogy a hátrányos helyzetű országrészek támogatására van szükség, amely figyelmen kívül hagyta a szocialisták Kelet-Magyarország érdekében megfogalmazott javaslatait.


Véleménye szerint ez vezetett oda, hogy a nemzetgazdaságban ma 15 ezerrel kevesebben dolgoznak, mint tavaly ilyenkor, ráadásul úgy, hogy a közfoglalkoztatottak száma eközben a négyszeresére emelkedett, a versenyszférában viszont 27 ezerrel kevesebb embernek van állása.

ezo_banner

HIRDETÉS


Burány Sándor sajnálatosnak nevezte azt is, hogy a Fidesz egy "légvárakra", túlzottan optimista becslésekre épülő költségvetés sarokszámait készül elfogadni. Kiemelte, hogy bár a kormány 1,6 százalékos növekedéssel számol 2013-ra, az idén recesszióba süllyedt a gazdaság és a jövő évi kilátások sem sokkal jobbak, a tervezett adóbevételek egy része pedig bizonytalan. Ezzel indokolta, hogy az MSZP a tavalyi évhez hasonlóan az idén is alternatív költségvetést készít.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-06-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite