2019. június 21., péntek - Alajos
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a Fidesz tönkreteszi a kisvállalkozásokat

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

MSZP: a Fidesz tönkreteszi a kisvállalkozásokat


Az MSZP szerint a Fidesz csak szavakban támogatja a vállalkozásokat, de hibás gazdaságpolitikájával lassan felszámolja az egész kkv-szektort.

mszp001


Tóth Csaba, az MSZP kkv-kabinetvezetője, országgyűlési képviselő szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy a Fidesz közölte: 10 milliárd forint támogatásra pályázhatnak a hazai induló kis- és középvállalkozások, ráadásul a hátrányos helyzetű kistérségekben induló beruházások esetében a támogatás összege is magasabb. Tóth Csaba szerint ugyanakkor a mikro-, kis- és közepes vállalkozások versenyképességét 2010 óta jelentősen rontották az áthárított válságadók, a növekvő adminisztrációs terhek és újabban a brutális tranzakciós illeték.


A kormányzati ciklus eddigi mérlege, hogy az ország a lehetősége alatt teljesített, ennek fő oka pedig a kiérleletlen és az összefüggéseket figyelmen kívül hagyó gazdaságpolitika, amelynek árát mindannyian fizetjük, a kkv-szektor az átlagnál is jobban - fogalmaz. Csaknem három évvel a második Orbán-kormány megalakulása után a helyzet a kkv-k szempontjából egyáltalán nem szívderítő: növekvő terhek, finanszírozási gondok, szűkülő piac, bizonytalan környezet. Többletterheket hoztak és a piacot sem bővítették a 2010 második felétől és a 2011 januárjától hatályos szabályozóváltozások. A kkv-knak semmilyen könnyebbséget nem jelentett a 10 százalékos kedvezményes társaságiadó-kulcs kiterjesztése - ismerteti Tóth Csaba.


A szocialista politikus arra is kitér, hogy nagy meglepetést váltott ki az érintettek körében, hogy a múlt héten felfüggesztették a mikrovállalkozások egyik legsikeresebb forrásteremtő megoldását, a kombinált mikrohitelt. Nagy probléma, hogy - más programokhoz hasonlóan - a kombinált mikrohitel esetében sincs még "se híre, se hamva a 2013-as kiírásnak". Februártól komoly gondokat okoz, hogy ismét nem sikerült megteremteni a folytonosságot a programok között - a késlekedés pedig tovább csökkenti a reményt, hogy csaknem teljes mértékben sikerül felszívni a költségvetési ciklusban az EU által hazánknak megítélt fejlesztési forrásokat - írja Tóth Csaba.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-02-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite