2019. június 24., hétfő - Iván
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a gazdagoknak kedvezne az egészségbiztosítási járulékplafon bevezetése

MSZP: a gazdagoknak kedvezne az egészségbiztosítási járulékplafon bevezetése


A szocialisták szerint a Fidesz ismét a gazdagoknak kedvezne, ha plafont vezetnének be az egészségbiztosítási járulékfizetésre - hangsúlyozta az MSZP Egészségpolitikai Tanácsadó Testületének elnöke pénteki közleményében.

Kökény Mihály

Kökény Mihály


Kökény Mihály szerint a lépés azt jelentené, hogy a tehetős emberek bizonyos jövedelemszint felett már nem vennének részt a közteherviselésben, de egészségromlás esetén korlát nélkül lennének jogosultak akár a legköltségesebb ellátásokra is. Az MSZP szakpolitikusa úgy véli, a Fidesz ezzel ismét megmutatja valódi arcát, és többek között az egykulcsos személyi jövedelemadó után újabb gesztust tesz a gazdagoknak, felrúgja a szolidaritás elvét. A volt egészségügyi miniszter szerint a terv megvalósításával az Orbán-kormány tízmilliárdokat vonhat ki az egészségügyből.


A Népszabadság csütörtökön írt arról, hogy a nyugdíjbiztosítási járulékhoz hasonlóan az egészségbiztosítási járulékfizetésre is plafont állítana be a kormány, a terv még nem végleges, így nem tudni, hol húznák meg a határt. A lap szerint nehéz felmérni, hogy ezáltal mekkora bevételtől esik el a társadalombiztosítás, az biztos, hogy ha bevezetnék a plafont az egészségbiztosításban, akkor ez első lépésben ugyan néhány tízmilliárd forinttal megrövidítené a tb-kasszát, ám a változó jogszabályi környezet hazacsalogathat olyan pénzeket, amelyek eddig nem jelentek meg a kasszában. A lap által megkérdezett szakértők mindegyike üdvözölte az ötletet, megjegyezve, hogy a táppénzfizetés is maximalizált, vagyis a plafon beépítése az egészségbiztosításba egyáltalán nem rendkívüli.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-09-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite