2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a hajléktalanproblémát rendészeti kérdésként fogja fel a kormány

MSZP: a hajléktalanproblémát rendészeti kérdésként fogja fel a kormány


Az MSZP szerint a hajléktalanproblémát a kormány rendészeti kérdésként fogja fel; a rendőrök, a közterület-felügyelők és a polgármesterek jóváhagyásával zaklatják a fedél nélkülieket.

Steiner Pál


Steiner Pál, a párt országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, az első lépés ez ügyben a Belügyminisztérium "csukdaprojektje" volt, amely szerint 800 hajléktalant szállásolnának el rendőri felügyelettel. Ezt követte Tarlós Istvánnak (Fidesz-KDNP), Budapest főpolgármesterének kijelentése a csepeli gyilkosságok után, amikor bevezette a hajléktalanbűnözés fogalmát - mondta Steiner Pál.


Ezután jelent meg Kocsis Máté (Fidesz) józsefvárosi polgármester népszavazási kezdeményezése, amely "a teljes érdektelenségbe fulladt" - tette hozzá. A képviselő szerint ezt csak tetézi Tarlós István azon előterjesztése, amely szerint azért, mert valaki hajléktalan, 50 ezer forintra büntethető. A szocialista képviselő szerint jól látszik, hogy a hajléktalanprobléma megoldására nincs elképzelése a kormánynak, és rendészeti kérdésként fogja fel az ügyet. A hajléktalanok nem részei a nemzeti együttműködés rendszerének, ők társadalmi valóság - fogalmazott a képviselő.


Közölte, hogy interpellációt nyújtott be Pintér Sándor belügyminiszterhez, ezekre a problémákra kérve választ. Steiner Pál kijelentette: súlyos társadalmi érzéketlenségről tanúskodik a kormány. Az MSZP szerint az ingatlanvásárlások helyett a karitatív szervezeteknek kellene támogatást nyújtani, hogy kezelni tudják a problémát, és szélesíteni kell a szociális munkások hálózatát is. A képviselő a sajtótájékoztatón részvétét fejezte ki annak a két hajléktalannak a halála miatt, aki az éjjel kihűlés miatt vesztette életét a fővárosban.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

A témához kapcsolódó cikkeink:


Hajléktalanok haltak meg kihűlés miatt az éjszaka a fővárosban>>>

 

 

 

2011-10-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite