2019. június 18., kedd - Levente
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a három legfontosabb ígéretet nem teljesítették a kormánypártok

MSZP: a három legfontosabb ígéretet nem teljesítették a kormánypártok


Csökkent a foglalkoztatottság és nőtt a bűncselekmények száma - a legfontosabb választási ígéreteit nem teljesítette a Fidesz az MSZP szerint.

Gúr Nándor


Az MSZP szerint a Fidesz-KDNP a kormányváltás előtt megfogalmazott legfontosabb ígéreteit nem teljesítette. Gúr Nándor országgyűlési képviselő kedden sajtótájékoztatón azt mondta: a kormánypártok egymillió új munkahelyet, radikális adócsökkentést és a közbiztonság megerősítését ígérték.


Ezzel szemben - folytatta a szocialista politikus - Északkelet-Magyarországon a munkanélküliek száma szinte soha nem látott méretűre nőtt, a foglalkoztatás csökkent, a jómódúaknak kedvező adócsökkentés az ott élők 90 százalékától az adójóváírás szűkítése miatt elvett, a tulajdon elleni bűncselekmények száma pedig megnőtt a térségben. Ezt tetézte sokak utolsó "mentsvárának", a közfoglalkoztatás intézményrendszerének "szétzúzása" - fogalmazott Gúr Nándor.


Kifogásolta azt is, hogy a költségvetés módosításával - amelynek tárgyalását hétfőn kezdte meg az Országgyűlés - a többi között a munkaügyekért is felelős Nemzeti Erőforrás Minisztérium büdzséjéből 38, a Belügyminisztériuméból pedig 35 milliárd forintot vonnak el. A szocialista politikus megismételte: az MSZP szerint csökkenteni kellene a munkát terhelő járulékokat, ez ugyanis a munkahelyteremtéshez vezető egyetlen út.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-06-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite