2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a Jobbik szombati tüntetése a szélsőjobb újabb barbár megmozdulása

MSZP: a Jobbik szombati tüntetése a szélsőjobb újabb barbár megmozdulása


A Magyar Szocialista Párt Roma Tagozata a Jobbik szombatra tervezett fővárosi demonstrációját pusztán "a szélsőjobb újabb barbár megmozdulásának tekinti" - írják az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményükben.

mszp001


A közlemény szerint nem értik, hogy a Jobbik a szombati demonstrációját miért nem a saját székháza elé szervezte. Véleményük szerint ugyanis a Fidesz-KDNP által végrehajtott szociális és munkaügyi "megszorításoknak a Jobbik szélsőséges és szegényellenes programja, elvei, gondolatai szolgálnak táptalajul". Egyúttal azt is kijelentik, hogy a "cigányellenes Jobbik" volt az, amely elsőként szorgalmazta illetve az elfogadott törvények esetében megszavazta a szociális juttatások drasztikus csökkentését, a munkanélküli járadék megvonását, "az éhbérért dolgoztató közmunkatáborok felállítását", a jegyben nyújtandó családi pótlékot, a halálbüntetés visszaállítását. A roma tagozat a Jobbik szombatra tervezett demonstrációját pusztán a szélsőjobb újabb barbár megmozdulásának tekinti - szögezik le. A Fidesz-KDNP hallgatását azonban annak beismeréseként értékelik, hogy a kormánypártoknak nincs és nem is volt saját programja - teszik hozzá.


A Jobbik tízezres nagyságrendű tömeget vár a szombat délutánra, Budapestre tervezett "vonulásos tüntetésére", amellyel az elmúlt évek "brutális megszorításai" ellen tiltakoznak - jelentette be Z. Kárpát Dániel pénteki sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus elmondta: a délután 3 órakor kezdődő tüntetés az MSZP Jókai utcai székháza elől indul. Itt Z. Kárpát Dániel és Morvai Krisztina, a párt európai parlamenti képviselője mond beszédet. Ezt követően a résztvevők átvonulnak a Fidesz Lendvay utcai székháza elé, ahol Sneider Tamás alelnök és Vona Gábor pártelnök szólal fel.


Z. Kárpát Dániel azt mondta, a Széll Kálmán Terv 2.0 túltesz a Bokros-csomag megszorító hatásain és egy "időzített bomba, amely évtizedes kihatással is lehet nem csak a gazdaságra, hanem akár a népesedésre is". Hozzátette: a 600 milliárdos csomag családonként 250 ezer forint pluszterhet jelent évente.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-05-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite