2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a kormány cselekedjen a devizahitelesek megmentéséért

MSZP: a kormány cselekedjen a devizahitelesek megmentéséért


Az MSZP szerint első lépésben az érintett társadalmi és pénzügyi szervezetekkel való párbeszédre lenne szükség.

mszp001


Az MSZP a 240 forint közelében járó svájci frank miatt felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul cselekedjen a devizahiteles családok megmentése érdekében - olvasható Katona Tamás, az ellenzéki párt elnökségi tagjának pénteki közleményében. A szocialista politikus az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztet arra, hogy mostanra 140 ezerre nőtt azon családok száma, akik 90 napnál hosszabb ideje tartoznak bankjuknak a hiteltörlesztő-részletekkel, és 150 ezerre azoké, akiknek egy hónapot meghaladó hátraléka van.


A Fidesz-KDNP kormány csaknem 400 napja (egy éve és egy hónapja) ígéri a devizahitelesek problémáját megoldani hivatott Nemzeti Eszközkezelő Társaság felállítását - áll a közleményben. Az MSZP szerint a kormányzat eddigi lépései, így a kilakoltatási moratórium meghosszabbítása vagy az, árfolyamrögzítés, csupán "pótcselekvés, a problémák szőnyeg alá söprése".


Az MSZP aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a kabinet "nem keresi a párbeszédet az érintettekkel, vagyis a bajba jutott devizahitelesek ügyében éppúgy viselkedik, mint a munka világát, az oktatást, az egészségügyet, vagy a nyugdíjakat érintő megszorítások kapcsán" - olvasható a közleményben. Ha a kormányzat "a párbeszéd helyett továbbra is csak diktálni akar, annak már megmagyarázhatatlan szociális következményei lesznek" - zárul az ellenzéki párt pénteki közleménye.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-07-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite