2019. március 20., szerda - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a kormány harapófogóba zárta a kisvállalkozásokat

MSZP: a kormány harapófogóba zárta a kisvállalkozásokat


Az MSZP véleménye szerint a kormány elhibázott gazdaságpolitikájának elsősorban a kisvállalkozások a vesztesei. A kabinet harapófogóba zárta ezeket a cégeket, mert a megszorítások miatt visszaeső fogyasztás csökkentette a bevételeiket, a gazdaságpolitika, elsősorban az adóintézkedések pedig növelték a költségeiket - mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Burány Sándor.

Burány Sándor001


Az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának szocialista tagja hivatkozásként közölte: egy tavaly év végén készült felmérés szerint a hazai kis- és közepes vállalkozások vezetői pesszimisták, az árbevétellel kapcsolatos várakozásaik a 2009-es szintre estek vissza. Külön kitért arra a statisztikára is, amelyik szerint rekordszámú cég szűnt meg az elmúlt évben, ugyanis 2012-ben mintegy 23 ezer 500 felszámolási eljárás indult.


A kisvállalkozások számára az a legfájóbb, hogy a kiskeresetűekre kivetett „brutális" adótöbbletet a vállalkozásokkal fizettetik meg - mondta a politikus. Hozzátette, a KSH adatai is világosan mutatják, hogy erre a cégek elbocsátásokkal reagáltak, ugyanis a versenyszférában 35 ezer fővel csökkent a foglalkoztatás. Olyan gazdasági fordulatra van szükség, amelyik nem megszorításokkal tömi be azt a rést, amit a kormány személyi-jövedelemadópolitikája ütött a költségvetésen - jelentette ki végül.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-01-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite