2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a kormány idén padlóra küldte a gazdaságot

MSZP: a kormány idén padlóra küldte a gazdaságot


Az MSZP szerint a kormány alkalmatlansága miatt 2011-ben padlóra került a gazdaság.

tukacsistvan


Tukacs István, a párt országgyűlési képviselője csütörtöki, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján az elmúlt évet értékelve úgy vélte: a kabinet idei költségvetése már februárban megbukott, amikor Orbán Viktor bejelentette az első, 250 milliárd forintos zárolást. Azt mondta, a 2011-es büdzsét ezután még négyszer módosította a kormány, ami a gazdaság élénkítésének elmaradását, illetve az állami intézmények működésének bizonytalanságát hozta magával.


Az ellenzéki politikus szerint a kabinet "eltékozolta" a magánnyugdíjrendszerből befolyó 3.000 milliárd forintot is, mivel annak döntő részéből úgy csökkentették az államadósságot, hogy az továbbra is 80 százalék felett van. Kiemelte: az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetése katasztrofális következményekkel járt, mivel igazságtalansága mellett a gazdaság élénkítésének, illetve a fogyasztás növelésének sem lett az eszköze.


Tukacs István szerint a lakosság mellett a tőke- és forráshiányos vállalkozások is rendkívül nehéz helyzetbe kerültek mivel a kabinet befagyasztotta az európai uniós források felhasználását. A kormány nemzetközi pénzintézetekkel folytatott, vesztett szabadságharca miatt pedig az általános bizalom is elfogyott az országgal szemben, így az euró árfolyama is tartósan 300 forint fölé emelkedett - fűzte hozzá.


A szocialista képviselő mindezekre hivatkozva "józan gazdaságpolitikát" sürgetett a kormánytól. Mint mondta, mindenekelőtt igazságos és többkulcsos személyi jövedelemadóra, a pénzügyi rendszer kiszámíthatóságára, a beruházások támogatására és jogbiztonságra lenne szükség.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-12-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite