2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a kormány két és fél év alatt sem tudott rendet tenni

MSZP: a kormány két és fél év alatt sem tudott rendet tenni


A "kormányzati sikerpropagandával" szemben az MSZP szerint a Fidesz nemhogy két hét, de két és fél év alatt sem volt képes rendet teremteni - áll az ellenzéki párt szombati közleményében.

Harangozó Tamás


Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes, a rendészeti bizottság MSZP-s tagja úgy fogalmaz: a rendőrségi statisztikákkal való "bűvészkedés", a "néhány hónapos gyorstalpalón félig kiképzett, alulfizetett újoncok szolgálatba állítása" ellenére az emberek a bőrükön érzik, hogy "hamis a kormányzati propaganda által sugallt kép".


A párt szerint egyre erősebb a mindennapokat megkeserítő bűnözéstől való félelem az ország számos településén, és a hivatalos statisztikák is lesújtó képet mutatnak. Az embereket leginkább irritáló és félelemben tartó bűncselekmények száma 2009 óta radikálisan nőtt. Idézik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatait, amelyek szerint a személy elleni erőszakos cselekmények száma a 2011-re 14 százalékkal, a közrend elleni bűncselekmények száma 56 százalékkal nőtt.


A szocialista politikus rámutat: a rendőrség az ígéretek ellenére továbbra is alulfinanszírozott, az állandó pénzhiány miatt a rendőrkapitányok számára már a napi működés fenntartása is komoly kihívás. A súlyosabb zavarok elkerülése érdekében a kormány az előző évben több alkalommal volt kénytelen pótlólagos költségvetési forrást biztosítani a rendkívüli intézkedéseket szolgáló előirányzat terhére - jegyzi meg.


Közleményében a szocialista frakcióvezető-helyettes emlékeztet: a Fidesz választási programjában olvasható egyik vállalás volt, hogy a rendőröknek "jó fizetséget" fognak adni munkájukért. Ezzel szemben 2010 óta egy forinttal sem nőtt az illetményalap, a cafeteriát megnyirbálták, az állomány jelentős része vesztese az egykulcsos adórendszernek, csupán "sovány vigasz" a tiszthelyettesi állománynak nyújtott, bértáblába be sem épített bruttó 14 ezer forintos illetménykiegészítés - hangsúlyozza a közleményben Harangozó Tamás.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-02-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite