2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a kormány kezdjen tárgyalásokat a pénzügyi szakemberekkel és az ellenzékkel

MSZP: a kormány kezdjen tárgyalásokat a pénzügyi szakemberekkel és az ellenzékkel


Az MSZP véleménye szerint a Fidesz pénteki javaslata nem jelent érdemi megoldást a devizahitelesek problémáira, ezért Burány Sándor arra szólította fel a kormányt, hogy haladéktalanul kezdjen tárgyalásokat a pénzügyi szakemberekkel és az ellenzéki pártokkal.

Burány Sándor


Az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának szocialista tagja szombati, az OTP Nádor utcai székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy Lázár János pénteki bejelentése nem ad érdemi megoldást a devizahitelesek problémáira, ráadásul „többet ártott, mint használt", mert a devizahitelesek nagy részét a korábbinál is nehezebb helyzetbe hozza. Magyarázatként hozzáfűzte, hogy ha a forint árfolyama tovább romlik a svájci frankhoz képest, akkor a törlesztőrészletek is tovább fognak nőni. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a hitelfelvevők nagy része nem tud élni a végtörlesztés lehetőségével, mert nincsen hozzá elegendő megtakarítása.


A képviselő ezért arra is felszólította a Fideszt, hogy „nézzen szembe a tényekkel és (...) őszintén mondja meg Magyarországnak, hogy hazudott, amikor az állította, hogy pénzügyi szabadságharcunk sikerrel járt". Burány Sándor kijelentette, hogy a Fidesz már bebizonyította, segíteni nem képes, de ártani még tud. „A gazdaságpolitikában amit csinál, azt legjobban az ámokfutás szó jellemzi" - fogalmazott.


Hangot adott annak a véleményének is, hogy a fideszes politikusok „felelőtlen nyilatkozatai több kárt okoztak a hazai devizahiteleseknek, mint amennyi kárt tudna okozni a világ valamennyi jegybankja".


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-09-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite