2019. augusztus 24., szombat - Bertalan
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a kormány megfélemlíti a belügyi dolgozókat

MSZP: a kormány megfélemlíti a belügyi dolgozókat


rendvedelmidemonstracioSzombaton demonstrációra készülnek a belügyi dolgozók. Az MSZP tudomására jutott, hogy a kormány megfélemlítésekkel akarja távol tartani az alkalmazottakat a tüntetéstől; akár szolgálati visszaélés miatt is hajlandóak feljelentést tenni - mondta Harangozó Tamás.


Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy hagyjon fel a szombaton demonstrálni készülő belügyi dolgozók megfélemlítésével.


Harangozó Tamás, a szocialista párt elnökségi tagja hangsúlyozta: pártja minden jogellenes intézkedést ki fog vizsgáltatni és szükség szerint akár büntetőfeljelentést is tesz személyes jogokkal, illetve szolgálati visszaélés miatt.


Jogsegélyszolgálat a belügyi dolgozóknak


Az MSZP a tudomásukra jutott megfélemlítések kiderítése érdekében telefonos és internetes jogsegélyszolgálatot indít a belügyi állomány számára, a 06-40/33-44-55-ös kékszámon, illetve a jogsegelyszolgalat@mszp.hu email címen. A párt emellett arra kéri az ombudsmant, hogy vizsgálja ki, valóban készülnek-e törvénytelen listák a hivatásos szervek demonstrálni kívánó tagjairól - fejtette ki az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának szocialista tagja.


Kiemelte: információik szerint a katasztrófavédelemnél és a tűzoltóságnál is listák készülnek a szombati demonstrációra készülőkről, míg a rendőrségnél azt tervezik, hogy a teljes budapesti állományt berendelik a megmozdulás napján, ezzel akadályozva meg a fővárosi rendőrök politikai véleménynyilvánítását.


Kérdőívekből azonosítanak?


Harangozó Tamás emellett arra is emlékeztetett, hogy a Belügyminisztérium előző héten úgynevezett véleménykérő kérdőíveket küldött az állománynak, mégpedig szerinte úgy, hogy az azt kitöltőket később személyesen is azonosítani lehessen.
A szocialista politikus kritizálta, hogy a kormány az érintettek megkérdezése nélkül kíván dönteni a hivatásos állomány sorsáról. A belügyi dolgozók pedig szerinte annak ellenére is az "elmúlt húsz év legkilátástalanabb évét" kezdték meg az idén, hogy a Fidesz a rendteremtés ígéretével nyerte meg a 2010-es országgyűlési választásokat.


Nyárra a kifizetésekkel is gond lehet


Az ellenzéki képviselő elképzelhetőnek nevezte, hogy júliusra már a fizetéseket sem tudják kifizetni a hivatásos állománynak a 250 milliárd forintos stabilitási alap, Belügyminisztériumot is érintő végleges zárolása miatt.


Felidézte továbbá, hogy a kormánytöbbség a cafeteria juttatások több mint felét elvette a belügyi dolgozóktól, míg az egykulcsos személyi jövedelemadó az állomány 80 százalékát érintette kedvezőtlenül, ráadásul a kabinet - mint mondta - a "táppénz megnyírbálása" mellett most a kedvezményes szolgálati nyugdíjazásnak is "nekiesik".


A témához kapcsolódó cikkeink:


A rendőrök már demonstrálnak>>>

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-04-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite