2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a kormány megoldásai rosszabbak, mint maguk a problémák

MSZP: a kormány megoldásai rosszabbak, mint maguk a problémák


Számos esetben a Fidesz maga idézi elő a problémát, másfelől a kormány megoldása sok esetben még rosszabb, mint a probléma - mondta Kovács László.

Kovács László


Nem adtuk fel 2014-et, azt várjuk, hogy olyan támogatást kapjanak a demokratikus erők, amellyel leváltják a Fidesz-kormányt - jelentette ki Kovács László, az MSZP alelnöke a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.


Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezetőjének az átmeneti, kötött mandátumú, a Fidesz kétharmados törvényeinek megváltoztatására létrehozandó koalíciójáról csak annyit mondott: a javaslat első hallásra vonzónak tűnhet, de azt, hogy a Jobbikkal összefogjanak, nem tudja elképzelni. Véleménye szerint ez az út sehova nem vezet. A szocialista párt mindenkivel összefog annak érdekében, hogy leváltsa a kormányt, de ebbe nem kell a Jobbikot is beleszámítani - szögezte le.


Ha országosan kivetítem Gyöngyöspatát, az azt fogja jelenteni, hogy a Jobbik fogja nyerni a parlamenti választásokat, ebben pedig nem szeretnék hinni - mondta Kovács László.


Felhívta a figyelmet arra, hogy beadtak egy népszavazási kezdeményezést, mely a visszamenőleges jogalkotást tiltaná. Majd nézzük meg, hogy mit fog csinálni a Fidesz összeállította Országos Választási Bizottság. Nincsenek nagy reményei - mondta a szocialista politikus.


Az MSZP alelnöke idézte Milton Friedman magyar származású, Nobel-díjas, amerikai közgazdász egyik aforizmáját, miszerint a kormányok megoldása a problémákra általában ugyanolyan rossz, mint maga a probléma. Úgy vélte: egyfelől számos esetben a Fidesz maga idézi elő a problémát, másfelől a kormány megoldása sok esetben még rosszabb, mint a probléma.

 

Forrás: MTV- Ma Reggel/MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-07-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite