2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a kormányoldal az érintettek véleménye ellenében alakítaná köztestületté a polgárő

MSZP: a kormányoldal az érintettek véleménye ellenében alakítaná köztestületté a polgárőrszövetséget


Az MSZP tiltakozik a polgárőrségről szóló törvényjavaslathoz benyújtott azon kormánypárti módosító indítvány ellen, amely köztestületté alakítaná az eddig egyesületi formában, civil szerveződés elvei szerint működő Országos Polgárőr Szövetséget.

mszp001


Az ellenzéki párt nevében Harangozó Tamás és Pál Tibor képviselő az MTI-hez pénteken közleményt juttatott el, amelyben azt írták: több hónapos előkészítést és egyeztetést követően az Orbán-kormány olyan törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, amely a 2006-ban elfogadott törvény szellemisségét és értékeit megőrizve, az elmúlt évek tapasztalatai alapján a polgárőrségek jogi szabályozásának az átfogó megújítását tűzte ki célul. A javaslatot a parlamenti vitában a MSZP is támogatásáról biztosította - emlékeztettek.


"Azonban kiderült, hogy a Fidesz-kormány ismét minden érintettet átvert. Egy kormánypárti képviselővel beadatott módosító indítvánnyal köztestületté alakítanák az eddig egyesületi formában, civil szerveződés elvei szerint működő Országos Polgárőr Szövetséget, s egyúttal Nemzeti Polgárőr Szövetségre neveznék át" - fogalmaztak.


A szocialisták elképesztőnek tartják, hogy az Orbán-kormány "egy képviselői indítvány mögé bújva, a lefolytatott egyeztetést kijátszva" akar dönteni egy civil szervezet jövőjéről úgy, hogy maga a civil szervezet ezzel nem ért egyet. A rendészeti bizottság ülésén a minisztérium képviselője elismerte, hogy az érintettek nem támogatják a módosítást - hívták fel a figyelmet az MSZP-s politikusok, akik szerint a köztestületté alakítással az Országos Polgárőr Szövetség az államgépezet részévé válik, s arra Pintér Sándor belügyminiszter "rátolhatja a települések biztonságáért viselt állami felelősséget".


Úgy látják, hogy ha az Orbán-kormány ragaszkodik egy polgárőröket összefogó köztestület felállításához, annak egyetlen tisztességes módja az Országgyűlés előtt fekvő törvényjavaslat visszavonása és az érdemi párbeszéd megindítása.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

 

 

2011-11-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite