2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a kormánypártokon belül zsíros állásokhoz juthatnak a rokonok

MSZP: a kormánypártokon belül "zsíros állásokhoz" juthatnak a rokonok


Török Zsolt02A szocialista párt véleménye szerint a kormánypárti képviselők "zsíros állami állásokhoz" juttatják rokonaikat, miközben folyamatosan nő a munkanélküliek száma.


Az MSZP szerint kormánypárti képviselők rokonaiknak juttatnak "zsíros állami állásokat", miközben a munkanélküliek száma folyamatosan nő. Török Zsolt szóvivő azt mondta: bár a Fidesz-KDNP egymillió munkahelyet ígért, az látszik, hogy a kormánypártok képviselői csak hozzátartozóik esetében veszik komolyan a munkahelyteremtést. Felidézte a Blikk pénteki cikkét, amely szerint legalább kilenc KDNP-s országgyűlési képviselő valamelyik rokonát foglalkoztatja közpénzen fizetett parlamenti titkárként.


A napilapnak Harrach Péter frakcióvezető ezt azzal magyarázta, hogy a titkáré bizalmi állás, és a KDNP húszéves tapasztalata, hogy az ilyen munkát legjobban a családtagok tudják elvégezni, ráadásul foglalkoztatásukat nem tiltja törvény.
A szocialista politikus szóvá tette, hogy amíg kormánypárti képviselők hozzátartozóikat segítik állami állásokkal, addig januárban 93 ezerrel, februárban pedig 34 ezerrel nőtt az álláskeresők száma, ráadásul az OECD-tagállamok közül Magyarország az egyetlen, ahol az év első három hónapjának mindegyikében nőtt a munkanélküliség.


Beszélt arról, hogy a kormány a sztrájkjog korlátozásával és a táppénz maximális összegének megfelezésével is a dolgozókat sújtja. A szocialisták munkás és érdekvédelmi tagozatának alelnöke elmondta: ezért is lesz áprilisban számos, a kormány intézkedései ellen tiltakozó tüntetés, amelyeket az MSZP támogat, május elsején pedig maga is a kabinet "felelőtlen gazdaságpolitikája és pökhendi stílusa" ellen emel szót a Városligetben.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-04-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite