2019. június 18., kedd - Levente
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a kormány pofátlanul és mértéktelenül hazudik

MSZP: a kormány pofátlanul és mértéktelenül hazudik


kormányülésAz MSZP szerint a kormány pofátlanul és mértéktelenül hazudik a választóknak, a munkavállalókat pedig kiszolgáltatottabb helyzetbe sodorja.


Gúr Nándor, a párt országgyűlési képviselője vasárnap, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány azzal büszkélkedik, hogy "világrekord mértékben" csökkentette a GDP-hez mért államadósságot, de a 90-es évek közepén az akkori kormányzat három év alatt 90-ről 62 százalékra csökkentette ezt a mutatót. Most a kormány nem csinál mást, mint "elkobzott pénzekből" az elmúlt évi kormányváltáskor átadott szintre csökkentette az államadósságot - mondta a politikus.


Az ellenzéki képviselő kitért arra is: a kormány úgy próbálja beállítani, hogy az elmúlt nyolc év államadósság-növekedése csak a szocialista kormány "bűne". Abban azonban - elmondása szerint - közrejátszott az első Orbán-kormány 2002-ig tartó lakáshitelezési programja, az 1998-ban általa indított bizonyos magánnyugdíj-pénztári megtakarítási formák bevezetése, de a válságkezelés és a jóléti intézkedések is kihatottak a 80 százalékig megugró államadósságra. A kormány közfoglalkoztatási koncepciójával kapcsolatban Gúr Nándor azt mondta, hogy a munkavállalókat is kiszolgáltatottabb helyzetbe sodorják, miután csökkenteni akarják a munkanélküli ellátás idejét, a munkavállalókat szállás és napi egyszeri étkezés biztosításával "elvihetik" dolgozni. Ez a "munkatáborok" életre hívására emlékeztet - jegyezte meg a szocialista képviselő.


Azt a biztosítási jogviszonyt, amely húsz éven keresztül működött a munkaadók és a "szerencsétlen helyzetbe" került munkanélküliek között, a kormány felszámolja - mondta. Tavaly a szereplők 180 milliárdot fizettek be azért, hogy amennyiben valakik elveszítik az állásukat, akkor legyen ellátás a számukra, ezt le fogják építeni - figyelmeztetett a képviselő.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-06-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite