2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a kormány támadja a nyugdíjasok megélhetését, az egészségüket

MSZP: a kormány támadja a nyugdíjasok megélhetését, az egészségüket


Az MSZP szerint a kormány támadja a nyugdíjasok megélhetését, az egészségüket és alattomosan kiszorítja őket az ellátás bizonyos területeiről.

Korózs Lajos


Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke csütörtökön azt közölte az MTI-vel: a kormány azzal támadja a nyugdíjasok megélhetését, hogy elüldözi azokat a fiatalokat, akiknek a befizetései már most hiányoznak a nyugdíjkasszából. A nyugdíjalap hamarosan finanszírozhatatlan lesz - mutatott rá.


Az ellenzéki politikus közleménye szerint az idősellátás az orvosok és szakápolók elvándorlása miatt hamarosan összedől, a várólistákkal pedig évekig betegen tartják az időseket. Azt írta, a kormány idősellenes nézeteiről árulkodik az is, hogy "sunyi módon" elérhetetlenné teszi az elesettek ápolását és gondozását, mivel az állami és önkormányzati gondozó intézmények akár 8 millió forint egyszeri belépési díjat is szedhetnek. Kifogásolta, hogy a kormány hátrányosan módosította a házi gondozás feltételeit.


Korózs Lajos közölte, az MSZP országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezte, hogy a 2016-os költségvetés biztosítsa a nyugdíjminimum legalább 30 százalékos emelését, a szociális területen - így az idősellátásban is - dolgozók 30 százalékos béremelését, valamint az időseket is érintő szociális támogatások legalább 2010-es vásárlóértékének biztosítását.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-04-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite