2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a kormány teszi elviselhetetlenné az árdrágulást

MSZP: a kormány teszi elviselhetetlenné az árdrágulást


Az MSZP szerint a kormány adóemelései teszik elviselhetetlenné az inflációt, ami miatt egyre több háztartás kerül lehetetlen anyagi helyzetbe.

Burány Sándor001

Erről Burány Sándor, a párt országgyűlési képviselője beszélt csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus azt mondta, az áremelkedés döntő hányadáért, 40 százalékáért a kabinet adóemelései tehetők felelőssé. Hozzátette: úgy tűnik, a "kormány és a Fidesz többségébe került" monetáris tanács feladta az inflációs célt, hiszen legutóbbi döntésük is azt mutatja, nem kívánnak az árdrágulás ellen küzdeni. A szocialista képviselő arra figyelmeztetett, hogy a "felpörgő" inflációnak drámai hatásai lehetnek.

Hangsúlyozta, az élelmiszerek éves áremelkedése 7 százalékos is lehet az idén, ami rendkívül nehéz helyzetbe sodorja a háztartásokat. Burány Sándor szerint erre utal az is, hogy történelmi csúcsra emelkedett a lakossági folyószámlahitelek állománya. A politikus a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataira hivatkozva elmondta, a lakosság ilyen típusú eladósodottságának összege júniusra 450 milliárd forint közelébe került, ami 10 százalékkal magasabb érték, mint az előző év hasonló időszakában.

Kiemelte: mindebből arra lehet következtetni, hogy már a rendszeres munkabérrel vagy nyugdíjjal rendelkezők is kevesebb ideig képesek fedezni költségeiket egy-egy hónapban. Az MSZP mindezek miatt továbbra is egy új, az alacsony jövedelműeknek kedvező adórendszer bevezetését javasolja, amely a magasabb keresettel rendelkezők nagyobb terheiből enyhítene a költségvetés és a szegényebb családok helyzetén.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-09-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite