2019. augusztus 24., szombat - Bertalan
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a kormány vizsgálja felül a családokat érintő intézkedéseit

MSZP: a kormány vizsgálja felül a családokat érintő intézkedéseit


Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy vizsgálja felül a családokat érintő intézkedéseit - mondta Bangóné Borbély Ildikó, a szocialista párt elnökségi tagja szerdai sajtótájékoztatóján. Teleki László a független ombudsmani rendszer visszaállítását kérte.

család

Képünk illusztráció!


Bangóné Borbély Ildikó, aki úgy fogalmazott, hogy a kabinet kommunikációja köszönőviszonyban sincsen a tetteivel, elsőként a 16 százalékos egykulcsos adó bevezetését említette, mert az - véleménye szerint - legalább egymillió munkavállalót érintett hátrányosan.


A politikus azt is kijelentette, hogy a többség a családi adózást sem képes igénybe venni, mert keresetük nem elég magas ahhoz. Hozzátette, eközben közel négymillió ember él a létminimum alatt és körülbelül hatszázezren vannak, akiknek havi húszezernél kevesebből kell eltartaniuk magukat. A nyári szociális étkeztetés átalakítása miatt a gyermekvédelmi támogatásban részesülőnek közel a fele több tízezer gyermek fog éhezni - jelentette ki.


Ha az új Nemzeti alaptantervben 16 évre szállítják le a tankötelezettséget, akkor több tízezer képzetlen fiatal kerül majd az utcára, az új munka törvénykönyve pedig megszűnteti a kismamák és meddőségi kezelés alatt álló nők védettségét - sorolta tovább bírálatait. Végül azt mondta, az Orbán-kormány egyik „legnagyobb bűncselekménye lesz", ha a családi pótlékot Erzsébet-utalványban fogják kifizetni.

ezo_banner

HIRDETÉS


A szintén az MSZP elnökségében helyet foglaló Teleki László úgy fogalmazott, hogy a Fidesz frakció „politikai karanténba zárta" roma származású képviselőit. Teleki László azt is kijelentette, hogy Balog Zoltán nem mond igazat, amikor arról beszél, hogy miniszteri szintre emelte a roma ügyet, mert a rendszerváltozás óta minden esetben a tárcák vezetői felelnek a szakpolitikákért.


A politikus végül azt kérte, hogy állítsák vissza a független ombudsmani rendszert, mert véleménye szerint az adott igazi védelmet a hazai kisebbségeknek.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-06-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite