2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a korrupciós botrányokról akarja a Fidesz elterelni a figyelmet

MSZP: a korrupciós botrányokról akarja a Fidesz elterelni a figyelmet


Az MSZP szerint a Fidesz az okafogyott kvótanépszavazással a mindennapos korrupciós botrányairól, a romokban heverő egészségügyről és oktatásról, valamint az óriási mértékű elvándorlásról akarja elterelni a figyelmet.

mszp001


Az ellenzéki párt keddi közleményében ezt arra reagálva közölte, hogy Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető szerint egyre több baloldali mondja azt, részt vesz és nemmel szavaz az október 2-ai kvótanépszavazáson, mert nem párt-, hanem nemzeti ügyről van szó.


A kormánypárti politikus keddi sajtótájékoztatóján felidézte az MSZP XV. kerületi önkormányzati képviselője, Móricz Eszter minapi nyilatkozatát, amelyben a migránsok betelepítését ellenző politikus azt mondta: hívő keresztény nőként mást gondol a kvótanépszavazásról, mint az, aki nem veszi alapul, hogy a migránsok által képviselt dolgok ellentétesek a keresztényi magatartással.


Az MSZP közleményében megerősítette: mindenkinek azt javasolják, maradjon otthon a október 2-án. Szóvá tették, az a Fidesz vádolta meg antidemokratikus működéssel az MSZP-t, amelyik körlevelekben fenyegeti a magyar településeket, hogy önkormányzati feketelistára kerülnek, ha nem szavaztatják meg képviselő-testületeikkel a kötelező kvóta elleni határozati javaslatot.


Az MSZP közölte, örömmel vették volna, ha a Fidesz-frakció vezetője a rendszerszintű korrupcióról, az európai uniós pénzek lenyúlásáról, a Mengyi-botrányról, a Simonka-ügyről, a fideszes betelepítési kötvényekről, vagy a közoktatás kilátástalan helyzetéről is megfogalmazta volna a pártja, vagy legalább a saját véleményét.


Móricz Eszter hétfői, MTI-hez is eljuttatott közleményében sajnálatát fejezte ki a félreérthető nyilatkozata miatt és kijelentette, hogy október 2-án nem vesz részt a népszavazáson. Sajtóhírek szerint az önkormányzati képviselőt hétfőn az MSZP országos elnöksége is meghallgatta és etikai vizsgálatot kezdeményezett vele szemben. Móricz Eszter Facebook-oldalán jelezte: kezdeményezte a párttagságának felfüggesztését a helyzet tisztázásáig.


Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2016-09-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite