2019. április 23., kedd - Béla
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: állami cselédséget szervez a kormány a közmunkásokból

MSZP: "állami cselédséget" szervez a kormány a közmunkásokból


Az MSZP szerint a kormány célja a közmunkaprogrammal nem az, hogy új munkahelyeket teremtsen és minél több embernek biztosítson megélhetést, hanem hogy az állami intézmények fenntartását "kiszolgáltatott, éhbérért robotoló" munkaerővel oldja meg, "állami cselédséget" hozzon létre.


Harangozó Tamás


Harangozó Tamás szocialista frakcióvezető-helyettes hétfőn sajtótájékoztatón rámutatott: az elmúlt hónapokban csaknem ezer közalkalmazottat bocsátottak el a katasztrófavédelmi intézményektől. Ugyanakkor - folytatta - a katasztrófavédelem takarítói, gondnoki és ügyviteli feladatok ellátására négyszáz közfoglalkoztatott alkalmazását tervezi. "Emberek százait elbocsátják, majd 47 ezer forintért - ha részmunkaidősök, ennél is kevesebbért - visszafoglalkoztatják őket, vagy közmunkásokat vesznek fel helyettük" - mondta.


Az MSZP-s politikus úgy fogalmazott, jó lenne azt hinni, hogy ez Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetőjének "elfogadhatatlan és aljas magánakciója", de sokkal valószínűbb, hogy a főigazgató "a Fidesz-kormány foglalkoztatási programját hajtja végre". Így az iskolák, kórházak, rendelőintézetek, államigazgatási szervek következhetnek, tízezreket bocsáthatnak el úgy, hogy a helyükre közmunkásokat vesznek fel ugyanarra a munkára, közalkalmazotti bér helyett "állami rabszolgaként", munkajogi védelem nélkül - jelentette ki Harangozó Tamás.


Ha mégiscsak Bakondi György "magánakciójáról" van szó, az MSZP az azonnali felmentését várja a kormánytól - jegyezte meg.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-03-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite