2019. augusztus 22., csütörtök - Menyhért
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMSZP: általános a kormányzatból való kiábrándulás

MSZP: általános a kormányzatból való kiábrándulás


Általános a kormányzatból való kiábrándulás, és nagyon súlyos következményei lennének, ha az MSZP nem tudná összeszedni magát, mert az elégedetlenség kifakadhat, és ez esetleg nem civilizált formában nyilvánul meg - mondta Balogh András, az MSZP elnökhelyettese Salgótarjánban.

Balogh András


Szinte nincs is olyan társadalmi réteg - talán a legsikeresebb vállalkozókon és bizonyos médiakörökön, politikusokon kívül - amelyik ne szenvedne veszteséget, de a kiábrándultak nem érzik úgy, hogy a szocialista párt jelentené az alternatívát, sőt más pártokról sem érzik - közölte sajtótájékoztatóján Balogh András. Az ellenzéki politikus kifejtette: nagyon súlyos helyzet lenne, ha az MSZP nem tudná összeszedni magát.


Ez azt jelentené, hogy az elégedetlenség "fel fog fakadni", de nem civilizált formában, hanem vad akciókban, erőszakos cselekményekben nyilvánul meg, és el lehet képzelni, hogy kifejezetten veszélyes szélsőséges irányzatok erősödhetnek meg - tette hozzá. Az ellenzéki pártvezető szerint ezért a társadalomnak is érdeke lenne egy szocialista alternatíva, ahhoz viszont a pártnak saját magát is rendbe kell raknia. Balogh András ismertette, az MSZP közelgő kongresszusán a kormány egy évének értékelésével és a belső ügyek rendezésével foglalkoznak.


A kormány egy évét az elnökhelyettes "siralmasnak" nevezte. Saját ügyeikről pedig azt mondta: az MSZP csak akkor lehet ütőképes, ha egyértelműen vállalja baloldali értékeit, és messzemenően elutasítja Gyurcsányék liberális-konzervatív nyitását. Hangsúlyozta: a szociális kérdésekre kell helyezniük a hangsúlyt, és őszintén, fenntartás nélkül vállalniuk kell nemzeti elkötelezettségüket. Emellett a párt egységét kell helyreállítani, mert meghasonult, civakodó pártra az emberek nem fognak szavazni.


Az MTI kérdésére, miszerint Gyurcsány Ferenc maradhat-e hosszú távon az MSZP-ben, az elnökhelyettes úgy válaszolt: az MSZP-nek nem volt, és nem lesz szokása, hogy embereket kizárjon. "Ha Gyurcsány fantasztikus energiáival, tapasztalatával beáll a sorba, és tudomásul veszi, hogy ilyen irányú a párt, akkor természetesen szükség van rá" - tette hozzá.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-06-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite