2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a magán-nyugdíjpénztári tagok fontolják meg a döntésüket

MSZP: a magán-nyugdíjpénztári tagok fontolják meg a döntésüket


MSZP logo2Kormos Kata a szocialisták szóvivője azt mondta: az MSZP országos jogsegélyszolgálatot működtet, amely személyre szabottan tud segíteni az érdeklődőknek. Az MSZP azt javasolja a magán-nyugdíjpénztári tagoknak, hogy jól fontolják meg, hogyan döntenek.

Kormos Kata, az MSZP szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: 3 millió magán-nyugdíjpénztári tagot foglalkoztat mostanában az a kérdés, hogy "menni vagy maradni", miután az Országgyűlés Fidesz-KDNP többsége elfogadta az "államosításról" szóló törvénymódosítást és így január 31-ig kaptak határidőt a döntésre.

Véleménye szerint azért kell megfontolni a döntést, mert nem mindegy, hogy valaki mennyi ideje gyűjti a megtakarításait, ez mekkora összeg, és mennyi ideje van hátra a nyugdíjkorhatár eléréséig.

Kérdésre válaszolva elmondta: az MSZP országos jogsegélyszolgálatot működtet, amely személyre szabottan tud segíteni az érdeklődőknek.

Kormos Kata kitért arra: sok múlik az Alkotmánybíróság (Ab)döntésén is. Szerinte alkotmányossági aggályokat vet fel, hogy az a pénztártag, aki a maradás mellett dönt, elveszíti az állami nyugdíjjogosultságát, illetve az is, hogy a maradóknak kell nyilatkozniuk a döntésükről. A szóvivő azt mondta, nem lehet megjósolni az Ab döntését, de bíznak benne, hogy a testület átérzi a felelősségét.

Megismételte az MSZP korábban már elhangzott ígéretét, mely szerint amint lesz lehetőségük rá, visszaállítják a maradók nyugdíjjogosultságát, a 3 pilléres nyugdíjrendszert, és mindenki számára valódi választási lehetőséget biztosítanak majd.

 


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-12-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite