2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: amíg titkos a választás, leváltható az Orbán-kormány

MSZP: amíg titkos a választás, leváltható az Orbán-kormány


Az MSZP az általános választójog korlátozásának tartja az előzetes regisztráció bevezetését, a szocialisták szerint azonban amíg titkos a választás, addig leváltható az Orbán-kormány.

Molnár Zsolt

Molnár Zsolt


Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján újólag arra szólította fel a kormánypártokat, hogy hétfőn ne fogadják el a parlamentben a választási eljárási törvényjavaslatot, hanem "ahogy benyújtották, az éj leple alatt", vonják vissza. A szocialista politikus úgy fogalmazott: a kormányoldalnak döntenie kell, hogy Európában tartja vagy a demokrácia korlátozásával "Félázsia" felé mozdítja el Magyarországot, hogy Brüsszelt vagy Minszket tekinti igazodási pontnak.

A Fidesz-KDNP képviselőinek mérlegelniük kell, hogy úgy akarnak-e bekerülni a történelemkönyvekbe, mint akik elvették az általános választójogot - fűzte hozzá. Molnár Zsolt szerint a feliratkozás bevezetése ellentétes a demokrácia alapértékeivel, a választók 80 százalékának akaratával, csak a kormányoldal pártérdekét szolgálja. Azonban amíg titkos a választás, addig minden adminisztratív akadály ellenére leváltható a Fidesz-kormány, és az MSZP egyedül vagy a szövetségeseivel együtt le is fogja váltani - jelentette ki.


Arra is kitért, hogy ha a parlament hétfőn elfogadja a választási eljárási törvényt, az MSZP először a köztársasági elnökhöz fordul, abban bízva, hogy a jogszabály az Alkotmánybíróság elé kerül, valamint mérlegelik, hogy nemzetközi fórumok elé viszik az ügyet. A legfontosabb azonban ebben az esetben - folytatta -, hogy a választók elmenjenek regisztrálni. Az MSZP ezért télen és tavasszal országjárást rendez, jövő szeptemberben, a feliratkozási időszak elején pedig mozgósítási kampányt kezd.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-11-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite