2019. július 15., hétfő - Henrik
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a munkaadóknak és a munkavállalóknak is fel kell lépniük az egykulcsos adórendszer elle

MSZP: a munkaadóknak és a munkavállalóknak is fel kell lépniük az egykulcsos adórendszer ellen


Az MSZP szerint a munkaadói és a munkavállalói érdekképviseleteknek is fel kell lépniük a kormánnyal folytatott tárgyalásokon az egykulcsos személyijövedelemadó-rendszer megváltoztatásáért.

tukacsistvan


Tukacs István országgyűlési képviselő ezt azzal kapcsolatban jelentette ki szerdán sajtótájékoztatón, hogy a parlament előző nap megkezdte az elvárt béremelés végrehajtásáról szóló törvényjavaslat és a hozzá kapcsolódó büdzsémódosítás általános vitáját. Az MSZP-s politikus úgy fogalmazott: a "megzsarolt", erőn felüli béremelésre kényszerített vállalkozásoknak, a rosszul járó munkavállalóknak és a tisztességes adórendszerben érdekelt gazdasági szereplőknek is érdekük, hogy a jelenlegi szja-rendszer megváltozzon, mivel nem biztosít több fizetést a dolgozók nagy részének és nem segíti a gazdasági növekedést.


A bérkompenzáció változásáról úgy foglalt állást: a kormány előbb szankciókkal fenyegetve, "középszerű zsarolással" próbálta béremelésre bírni a cégeket, majd amikor későn ébredve belátta, hogy többségük nem tud ötszázalékos fizetésemelést adni, a rendszer módosítását javasolta.


Tukacs István hangsúlyozta azt is, hogy a kabinet mostani indítványa - amely szerint pályázati úton kiegészítő bérkompenzációt vehetnének igénybe azok a munkáltatók, akiknek gondot okoz az ötszázalékos elvárt béremelés kifizetése - átmeneti jellegű, nem tudni, hogy a következő évekre is terveznek-e hasonló lehetőséget, sőt azt sem, hogy idén hány vállalkozás tud élni vele.


Az MSZP ezért - túl azon, hogy továbbra is a progresszív szja-rendszer visszaállítását sürgeti - azt kezdeményezi, hogy a parlament szakbizottságai az év közepén vizsgálják meg, hány vállalkozás tudta igénybe venni a szigorú feltételekhez kötött pályázati forrást és végül hány munkavállaló veszteségeit kompenzálták így.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-03-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite