2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a szavazók egyértelmű üzenetet küldtek a kormánynak

MSZP: a szavazók egyértelmű üzenetet küldtek a kormánynak


Az MSZP szerint a szigetszentmiklósiak egyértelmű üzenetet küldtek a kormánynak, amikor szavazataikkal a vasárnapi időközi önkormányzati képviselő-választáson a baloldali összefogás jelöltjét segítették győzelemhez.

tobiasjozsef


Ezt Tóbiás József szocialista frakcióvezető-helyettes mondta hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Szigetszentmiklós 8-as számú egyéni választókerületében Ladányi Sándor az MSZP, a Demokratikus Koalíció és az Együtt - A Korszakváltók Pártja közös jelöltje 359 szavazattal (52,03 százalék) nyerte meg a választást. A Fidesz-KDNP színeiben induló Keller Tamásné 201 szavazatot kapott (29,13 százalék).


Az MSZP-s politikus azt mondta, a választók három év kormányzati kudarcairól mondtak véleményt, és bizonyították: van értelme az összefogásnak, 2014-ben el lehet érni a változást. Ezt fontos üzenetnek nevezte, emlékeztetve arra, hogy most vasárnap Vácon lesz időközi önkormányzati választás, ahol ugyancsak közös jelöltet állít a baloldali ellenzék.


A szocialisták délután 4 órakor kezdenek tárgyalást a választási együttműködésről a DK Gyurcsány Ferenc vezette küldöttségével. Tóbiás József kérdésre válaszolva nem akarta megelőlegezni a szocialisták tárgyalási pozícióját, mindössze azt mondta: széles ellenzéki szövetségre törekednek, és az Együtt-PM kérése volt, hogy előbb a két legnagyobb demokratikus ellenzéki párt állapodjon meg.


A frakcióvezető-helyettes nem kommentálta, hogy Kovács László korábbi MSZP-elnök az M1 Ma reggel című műsorában arról nyilatkozott, a DK-ban vannak olyan, korábban a szocialistáknál politizáló képviselők, akik Gyurcsány Ferencnél kevésbé megosztó személyiségek. Tóbiás József ugyanakkor kétségbe vonta, hogy Kovács László azt állította volna: nem adna helyet a volt miniszterelnöknek egy közös listán.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-09-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite