2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: a társadalom és a befektetők bizalma is elfogyott a kormánnyal szemben

MSZP: a társadalom és a befektetők bizalma is elfogyott a kormánnyal szemben


Az MSZP szerint az Orbán-kormány félidőre a közvélemény-kutatások szerint elvesztette a társadalom, a konjunktúraindexek alapján pedig a befektetők bizalmát.

Burány Sándor001

Burány Sándor


Burány Sándor országgyűlési képviselő csütörtökön sajtótájékoztatón azt mondta: noha a Fidesz "jól elvan" saját klientúrájának építésével, "de erre rámegy az ország". Arra hívta fel a figyelmet, hogy a pénzügyi-gazdasági válság 2008. őszi kezdete óta egyetlen hónap alatt sem zuhant még akkorát a GKI Gazdaságkutató Intézet bizalmi indexe, mint májusban: az ipari cégek várakozása drámaian, a kereskedelmieké jelentősen, az építőipariaké kissé romlott, csak a szolgáltató vállalatoké nem változott. A GKI szerint ilyen negatív vélemények legutóbb 2009 végén jellemezték a magyar gazdaságot.


Az MSZP-s politikus arra is kitért, hogy a konjunktúraindex szerint a foglalkoztatási hajlandóság a szolgáltatások kivételével minden ágazatban romlott, ami a munkanélküliség további növekedéséhez vezethet. Burány Sándor az ágazati különadóknak tulajdonította, hogy az első negyedévben recesszióba fordult a gazdaság, és hangsúlyozta: ezekkel, valamint a helyükbe lépő új adóterhekkel magyarázható, hogy az Európai Bizottság éves szinten is visszaesést jósol Magyarországnak.


Hozzátette: a bizottság országjelentése bírálta az egykulcsos adórendszert is, mert bár az alacsony keresetűek helyzetét rontotta, nem járult hozzá a foglalkoztatás növeléséhez. A szocialista politikus idézte az Új Széchenyi Tervet is, mondván, az stabil jogi-gazdasági környezet kialakítását sürgette, a kormány viszont ezzel szemben bizonytalanságot teremtett és évközi adóemelések sorát hajtotta végre.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-05-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite