2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: "atomfegyver pusztításával" ér fel a kormány gazdaságpolitikája

MSZP: "atomfegyver pusztításával" ér fel a kormány gazdaságpolitikája


Az MSZP szerint bár Matolcsy György a pénzügyi tranzakciós illetéket tartja "taktikai atomfegyvernek", valójában a kormány gazdaságpolitikája ér fel egy atomfegyver pusztításával.

Burány Sándor001

Burány Sándor


A nemzetgazdasági miniszter a Heti Válasznak adott interjúban azt mondta: a bevezetendő pénzügyi tranzakciós illeték olyan XXI. századi "taktikai atomfegyver", amely lehetővé teszi, hogy Magyarország a foglalkoztatás terén felvegye a versenyt az ázsiai országokkal, ehhez ugyanis csökkenteni kell az élőmunka terheit.


Az MSZP-s Burány Sándor erre csütörtökön sajtótájékoztatón úgy reagált: valójában a kormány gazdaságpolitikájának következményei érnek fel egy "atomfegyver pusztításával". Véleménye szerint ezt támasztja alá, hogy amíg a magyar GDP 1,5 százalékkal esett vissza az idei első negyedévben, addig Szlovákiában és Lengyelországban is 3 százaléknál nagyobb a növekedés, és a térségben jövőre is a magyar gazdaság növekedési kilátásai a legkedvezőtlenebbek.


Burány Sándor hozzátette: Magyarország ma egyetlen mutató, az infláció, az 5,5 százalékos pénzromlás mértékét nézve éllovas Európában. A szocialista párt szerint mindezen csak úgy lehet változtatni, ha a kormány kiszámítható befektetési környezetet teremt, betartja például a bankszövetségnek tett ígéreteit, tartózkodik az év közbeni adóemelésektől, mielőbb megállapodik a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és visszatér a kétkulcsos személyi jövedelemadózáshoz.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-05-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite