2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: az alacsony keresetűeknek most jön a feketeleves

MSZP: az alacsony keresetűeknek most jön a feketeleves


Török Zsolt01Az MSZP szerint az alacsonyabb keresetűek számára most jön a feketeleves, az új személyijövedelemadó-szabályok miatt ugyanis a 290 ezer forint alatt keresők borítékjában kevesebb marad, míg a minisztereknek és az államtitkároknak legalább 150-200 ezer forinttal több kerül a zsebébe, Orbán Viktor kormányfőnek pedig havi 500 ezer forinttal nő a havi nettó jövedelme.

Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: pártja szerint az idei év tragikus lesz a dolgozók, a pályakezdők és a kisvállalkozók számára "a tolvaj, kapzsi és felelőtlen Fidesz-KDNP bűnszövetség eddigi tevékenységének "hála".

A "tolvaj kormány" a gazdagoknak kedvező adórendszer által ütött költségvetési lyukat 2011-ben a nyugdíjmegtakarítások lenyúlásával akarja fedezni - véli a szóvivő, hangsúlyozva, hogy az MSZP számára ez elfogadhatatlan, ezért amint lehetőséget kap rá, kompenzálni fogja a nyugdíjmegtakarítással rendelkezőket.
Török Zsolt szerint a frankhitelesek is rettegve tekintenek a 2011-es évre. "A Fidesz-KDNP bűnszövetség miatt egekben a svájci frank árfolyama, ám a kormánypártok eddig egy szalmaszálat sem tettek keresztbe a bajba jutott családok megsegítése érdekében" - írta, hozzátéve, hogy a különadók miatt januártól nő az energia, az élelmiszerek és a telekommunikáció ára is, ráadásul további drágulás várható a folyamatosan emelkedő üzemanyagárak miatt.

A "kapkodó ámokfutással" szemben az MSZP annak a kiszámítható gazdaságpolitikának a folytatását javasolja, amely igazságos teherviselést valósított meg, amely stabilan tartotta a forint árfolyamát, és amely fenntartható növekedési pályára állította az országot - zárja közleményét az MSZP-szóvivő.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-01-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite