2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: az embereknek egyre kilátástalanabbul alakul az életük

MSZP: az embereknek egyre kilátástalanabbul alakul az életük


Az embereknek egyre kilátástalanabbul alakul az életük, miközben a kormányfő szembemegy az európai értékekkel és normákkal - mondta Bárándy Gergely szocialista országgyűlési képviselő, az alkotmányügyi bizottság tagja vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón, amelyet Együtt az ország! - az első jogállamtalanított augusztus 20. címmel tartott.

Bárándy Gergely 001

Bárándy Gergely


A szocialista képviselő megjegyezte: a miniszterelnök szembefordul mindenkivel, aki szót emel "nemzetrontó politikája" ellen, "utána pedig panaszkodik, hogy a világ nem segítőkész a magyarokkal". Rámutatott: nincs olyan hatalmi ág, amelyet a mostani kormányzat "ne alakított volna saját képére". Utalt arra, hogy "az ügyészséget, amely sorra gyanúsítja meg alaptalanul a Fidesz politikai ellenfeleit, politikai céljaik szolgálatába állították, az Alkotmánybíróság jogkörét csorbították, aztán a testületet feltöltötték fideszesekkel".


Bárándy Gergely meglátása szerint "a dolgozók érdekvédelmi szervezeteit ellehetetlenítették", a kormány pedig a kétharmados parlamenti többségét "korlátok nélküli hatalomként éli meg". Független állami szervek vezetőivé vazallusokat neveztek ki, "akik nem az általuk képviselt emberek, hanem a kormányfő érdekeit szolgálják" - jelentette ki. Megfogalmazása szerint vannak országgyűlési választások, csak regisztrációhoz kötik őket, és van Állami Számvevőszék, "csak egy fideszes országgyűlési képviselő vezeti". Hozzátette: "van szabad vállalkozás, csak aki nem emel a kormány által elvárt módon bért, arra rászáll a bérkommandó".


A szocialista honatya úgy látja: "Szent István királyunk (...) a maga korában korántsem volt konzervatív, sőt Magyarországon megvívta harcát az akkori konzervatívokkal, s hazánkat befogadó nemzetté, az akkori modern Európa részévé tette". Rámutatott: az államalapító uralkodó szemléletmódja tiszteletet érdemel, amelyre "szükség volna, hogy hazánkat a mai nehéz helyzetből kiemelve sikeres európai országgá tegyük, ahol jó élni mindenkinek, etnikai, vallási és társadalmi helyzetre való tekintet nélkül".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-08-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite