2019. augusztus 18., - Ilona
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: az Orbán-kormány károkozását a magyar népnek kell megfizetnie

MSZP: az Orbán-kormány károkozását a magyar népnek kell megfizetnie


Az MSZP szerint az Orbán-kormány kétéves "ámokfutásának károkozását a magyar néppel fizettetik meg Lázár Jánosék", de a felelősséget nem merik vállalni - reagált az ellenzéki párt a Fidesz frakcióvezetőjének szombaton Lakitelken elhangzott szavaira.

mszp001

A szocialista pártnak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint "naponta 700 millió, hetente 5 milliárd, havonta 20 milliárd, éves szinten pedig 250 milliárd adóforintba kerül a Fidesz értelmetlen háborúskodása."

Az ellenzéki párt szerint az egykulcsos adórendszer "évente 500 milliárd forint hiányt okoz a költségvetésnek és a munkavállalók 82 százaléka szenvedett el reálbércsökkenést Lázár János és a Fidesz-frakció szavazataival elfogadott törvény miatt."

A közleményben azt írják: Orbán Viktor 2010 júliusában Angela Merkel német kancellárnál tett látogatása során ismerte el, hogy a szocialista kormányok korrekt módon és "válságkezelésből jelesre vizsgázva" adták át az ország irányítását, valamint a miniszterelnök kijelentette, Magyarország "világbajnok-teljesítményt" nyújtott a pénzügyi konszolidációban.

A dokumentum a Magyar Nemzeti Bank 2012. január 2-án kiadott statisztikájára hivatkozva azt tartalmazza, hogy három hónap alatt hat százalékkal, 82,6 százalékra emelkedett az államadósság GDP-arányos szintje, ennél magasabban utoljára 1995-ben járt a mutató. Hozzáteszik, hogy "ráadásul úgy sikerült ilyen rekordmagasságba lökniük az államadósságot, hogy közben einstandolták 3 millió magyar ember nyugdíj-megtakarításait adósságcsökkentési céllal, de ehelyett eltőzsdézték azt."

Lázár János a Lakitelki Népfőiskolán tartott előadásában szombaton egyebek között arról beszélt, hogy amikor 2002-ben az Orbán-kormány átadta az országot, annyi pénzt hagyott örökül, hogy a szocialista kormány a közszférában 50 százalékos béremelést tudott végrehajtani, és az államadósság alig haladta meg a bruttó hazai termék (GDP) 50 százalékát. 2010-re azonban az adósság a GDP 82 százaléka lett.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-05-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite