2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: beismerés, hogy Schmitt Pál nevét eltávolították az államfői érdeméremről

MSZP: beismerés, hogy Schmitt Pál nevét eltávolították az államfői érdeméremről


Az MSZP szerint beismerésként értelmezhető, hogy Schmitt Pál nevét eltávolították az általa alapított érdeméremről, és szégyenteljes, hogy a köztársasági elnöknek ilyen határozatot kellett aláírnia. Szanyi Tibor, a szocialisták elnökségi tagja az MTI-nek csütörtökön küldött közleményében ehelyett azt szorgalmazta, hogy az államfő a lemondását írja alá végre.

Schmitt Pál aláírja az új alkotmányt


Az MSZP-s képviselő szerint itt az ideje, hogy Schmitt Pál belássa, ma azzal teheti a legtöbbet Magyarországért, ha azonnal lemond, megszüntetve azt a szégyenteljes, áldatlan állapotot, amelyet plágiumgyanús doktori disszertációja okozott. "Mennyi megalázást kell még eltűrnie a nemzetünknek azért, mert a köztársasági elnök ragaszkodik a székéhez és a pompákhoz? Mennyi hazugságot kell lenyelnie azért, mert Schmitt Pál - életében talán először - nem hajlandó aláírni egy hivatalos papírt, tudniillik a lemondó nyilatkozatát?" - tette fel a kérdést Szanyi Tibor.


A szocialista politikus arra az esetre, ha a köztársasági elnök nem hajlandó lemondani, a Fideszt szólítja fel, hogy "a küszöbön álló parlamenti ülésen" mozdítsa el hivatalából az államfőt. Ezt az MSZP is támogatná - jelezte. Schmitt Pál köztársasági elnök január közepén hozott határozatot arról, hogy Magyarország Köztársasági Elnökének Érdemérme néven kitüntetést alapít. Egyúttal hatályon kívül helyezte azt a 2010. szeptemberi határozatot, amely úgy rendelkezett, hogy a kitüntetés (amely akkor még a Köztársaság Elnökének Érdemérme nevet viselte) hátoldalán a "DR. SCHMITT PÁL KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK ÉRDEMÉRME" felirat látható. Az új kitüntetés hátoldalán már a "MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKÉNEK ÉRDEMÉRME" szöveg szerepel.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-02-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite