2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: botrányos a Fidesz kiállása az egykulcsos szja mellett

MSZP: botrányos a Fidesz kiállása az egykulcsos szja mellett


Az MSZP szerint az egykulcsos személyi jövedelemadó a gazdaságot és az országot is tönkreteszi, a szocialisták ezért botrányosnak tartják, hogy a Fidesz továbbra is kiáll emellett.

Burány Sándor001


Burány Sándor, a szocialista párt országgyűlési képviselője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, Orbán Viktor kormányfő korábban arról beszélt, hogy az új adópolitika előnyeit mindenki élvezheti, ám a valóság az ellenzéki képviselő szerint azt mutatja, hogy a kevesebbet keresőknek csökkent a jövedelmük. Példaként említette a havonta 100 ezer forintos bruttó keresettel rendelkezőket, akiknek szerinte tavaly óta átlagosan havi 14 ezer forinttal esett vissza a bérük. Szólt arról is, az adóváltozásokkal a gyermekgondozási díj összege is módosult, így az előző példában szereplőhöz hasonló, egy gyermekes dolgozóknak újabb havi 10 ezerrel forinttal esett vissza a költségvetésük.

Az MSZP képviselője kiemelte, a kormány emellett "busásan jutalmazta" a magasabb keresetűeket, ugyanis a "fideszes politikusok között nem ritka" havi bruttó 2 millió forintos keresetnél például már havonta 350 ezer forintos többletjövedelmet eredményez az egykulcsos szja, a korábbi adórendszerhez képest. Burány Sándor a fentiek alapján azt a következtetést vonta le, hogy - mint fogalmazott - a Fidesz adó- és gazdaságpolitikája ugyan nem önveszélyes, de közveszélyes.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-02-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite