2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: brutális megszorítások lesznek

MSZP: brutális megszorítások lesznek


A párt szerint a kormány elismerte, hogy gazdaságpolitikája megbukott, az embereknek pedig brutális megszorításokra kell felkészülniük.

mesterhaziattila


Mesterházy Attila szombati budapesti sajtótájékoztatóján a nemzetgazdasági miniszternek a jövő évi költségvetés főbb számait ismertető bejelentéseire úgy reagált: bár az Orbán-kormány korábban 4-6 százalékos gazdasági növekedést vetített előre, immáron csak 1,5 százalékos növekedéssel számol, és elemzők szerint ez a becslés is optimistának bizonyulhat.


Hozzátette, hogy noha a kormány azt ígérte, évente százezres nagyságrendben jönnek létre új munkahelyek, a 2012-es költségvetés stagnáló munkanélküliséget jelez, ráadásul - folytatta - az árak emelkedni, a bérek pedig csökkeni fognak jövőre.
Az MSZP elnöke szerint ez azt jelenti, hogy az embereknek a rendszerváltás óta eltelt időszak "legbrutálisabb megszorításaira" kell felkészülniük. A kormányzati adó- és gazdaságpolitikát pedig úgy értékelte, hogy "az ország pénzét elveszik és odaadják a gazdagoknak".


Mesterházy Attila idézte Szijjártó Péter egyik, 2009 márciusában tett nyilatkozatát. A fideszes politikus akkor a szocialista kormány adóterveit bírálva azt mondta, "ebben az adócsomagban kizárólag adóemelés van, amely kivétel nélkül mindenkit sújt, leginkább a legkiszolgáltatottabb családokat", majd a Fidesz elképzeléseivel kapcsolatban kijelentette: "mi nem az adóemelés útjára kívánunk lépni, hanem az adócsökkentés útjára". A szocialista párt elnöke ezt úgy kommentálta: "megint kiderült, hogy a Fidesz hazudott a választópolgároknak".


Mesterházy Attila elmondta, írásbeli kérdéssel fordul a miniszterelnökhöz, azt kérve, fejtse ki a szombati Blikkben megjelent interjújának azon állítását, hogy a kormány készül a devizahitelek rögzített árfolyamon történő egyösszegű végtörlesztése miatt esetlegesen induló perekre, és "megvan a fiókban az a megoldás", amelyet elővehetnek, ha a mostani döntést nemzetközi bíróság "betiltja".


A szocialista politikus arra szólította fel a kormányfőt, hogy tegye elérhetővé az erre vonatkozó javaslatát.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-09-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite