2019. augusztus 24., szombat - Bertalan
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: brutális megszorításokra kell felkészülni

MSZP: brutális megszorításokra kell felkészülni


Az MSZP elnöke szerint "hazudjon bármit a kormány", a rendszerváltás óta eltelt időszak legbrutálisabb megszorításaira kell felkészülnie az országnak. Mesterházy Attila szerdai sajtótájékoztatóján arról is beszámolt, hogy levelet írt Orbán Viktornak, ebben a munka törvénykönyvének tervezetéről kérdezi a miniszterelnököt.

mesterhaziattila


Mesterházy Attila azt mondta: mára egyértelművé vált, hogy Orbán Viktor "egy nullát tévedett a megszorítások mértékével kapcsolatban, hiszen az idei és a jövő évben független elemzők számításai szerint ezermilliárdos nagyságrendű megszorításra kell felkészülnie a magyar lakosságnak".


A szocialista párt elnöke szerint ennek oka nemcsak a nemzetközi gazdasági válság, hozzájárult a kormány egykulcsos adóra épülő "dilettáns gazdaságpolitikájának" kudarca is, amely miatt Magyarország sérülékenyebb lett. Mint mondta, tudatos károkozásnak, rombolásnak tekintik, hogy a kormány "rögeszmésen ragaszkodik" ahhoz a gazdaságpolitikához, amely "liberális, konzervatív és baloldali közgazdászok szerint is megbukott".


Ezzel összefüggésben elmondta, hogy az MSZP ismét beterjeszti a parlamentnek a kétkulcsos adórendszerre és a munkát terhelő járulékterhek csökkentésére vonatkozó javaslatát. Mesterházy Attila emellett arra szólította fel a kormányt, hogy költségvetési és törvényi eszközökkel ösztönözze a foglalkoztatás bővítését, a munkanélküliség csökkentését. Ehhez az MSZP azt tartja szükségesnek, hogy a közmunkaprogramok ismét nyolc órában adjanak munkát az állástalanoknak, valamint sürgetik azt is, hogy a kabinet vonja vissza a munka törvénykönyvének tervezetét.


Az MSZP-elnök beszámolt arról is, hogy - Gúr Nándorral, a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság szocialista elnökével - levelet írt Orbán Viktornak. Ebben a munka törvénykönyvének tervezetével összefüggésben azt kérdezik a miniszterelnöktől, egyetért-e azzal, hogy jövőre munkavállalók százezrei több munkáért ugyanannyi vagy kevesebb bért vigyenek haza, mint az idén, mert elveszik, illetve csökkentik a műszakpótlékukat. Rákérdeznek arra is, egyetért-e a miniszterelnök a szabadságolási idő csökkentésével, illetve az elbocsátási szabályok megváltoztatásával, amelyek miatt "a munkáltatók indoklás nélkül és méltánytalanul alacsony kompenzáció mellett küldhetik el dolgozóikat".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-08-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite