2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP-DK: a honvédelmi miniszternek azonnal távoznia kell

MSZP-DK: a honvédelmi miniszternek azonnal távoznia kell


Az MSZP és a DK szerint Hende Csaba honvédelmi miniszternek azonnal, még a választásig hátralévő időre is távoznia kell a tárca éléről, megnyilatkozásaival ugyanis hatalmas károkat okoz a magyar honvédségnek és az országnak.

vadai_agnes_dk

Vadai Ágnes


Vadai Ágnes, a DK alelnöke erről keddi sajtótájékoztatóján beszélt, amelyet Demeter Márta szocialista párti elnökségi taggal közösen tartott Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium épülete előtt. A DK úgy fogalmazott: Hende Csaba nem csak róla mondott hazugságot, amikor azt állította, hogy vádat emelt ellene az ügyészség. Hangsúlyozta: az ügyészség is megerősítette, hogy nincs eljárás ellene - emlékeztetett.


Vasárnap Kunszálláson azt is állította a miniszter - fűzte hozzá Vadai Ágnes -, hogy Horvátország felkérte Magyarországot légtere védelmére. Ezt Horvátország már másnap cáfolta - folytatta a politikus. A DK alelnöke kifogásolta a honvédelmi miniszter keddi, medinai radarállomás átadásán mondott szavait is, miszerint a létesítménnyel vált volna teljessé a magyar légtérvédelem. Vadai Ágnes szerint az már eddig is teljes volt, csupán más eszközök biztosították azt.


Demeter Márta (MSZP) szerint Hende Csaba a Horvátországgal kapcsolatos megnyilatkozásával az utóbbi tíz év legnagyobb külpolitikai és katonai baklövését követte el. Kijelentette: a miniszter nyilatkozatai akár biztonsági kockázatokat is jelentenek az ország számára, és aggasztónak nevezte, hogy a miniszteri pozíciót egy olyan ember tölti be, aki nem ura a szavainak. Úgy fogalmazott: a megalakuló Mesterházy-kormány kiszámítható, stabil és felelős politikát fog követni, és helyrehozza a jelenlegi kormány által okozott károkat.


Vadai Ágnes a tájékoztatón megismételte: kezdeményezik a miniszter gondnokság alá vételét és az ellene mondottakkal kapcsolatban is jogi eszközhöz nyúlnak. Hende Csaba kedden a horvátországi légvédelemmel kapcsolatban az MTI-nek azt mondta: várhatóan szakértői tárgyalásokon fognak egyeztetni a Magyar Honvédség esetleges horvát légvédelmi feladatairól. Hozzátette: a magyar részvételt a horvát védelmi miniszter helyettese vetette fel.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

 

2014-03-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite