2019. június 18., kedd - Levente
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: egy cégcsoportra szabták a panelfelújítási pályázatokat

MSZP: egy cégcsoportra szabták a panelfelújítási pályázatokat


A szocialisták felszólították Bencsik János energiaügyi államtitkárt, hogy indítson vizsgálatot az ügyben. A szocialista Szanyi Tibor szerint egy cégcsoportot, az Épkar Zrt.-t hozta kedvező helyzetbe a kormányzat panelfelújítási pályázatoknál.

Szanyi Tibor


Az MSZP-s képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a zöldberuházási program panelfelújítási pályázatain nyertes cégeket a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyi államtitkársága kategorizálni kezdte, rögzítve, hogy melyikük milyen értékű munkákat végezhet el.


A minősítési folyamat eredménye az lett - folytatta Szanyi Tibor -, hogy az első két kategóriába tartozó épületfelújításokat csak a korábban az óbudai faluház - az ország legnagyobb társasháza - modernizálását végző Épkar Zrt., illetve hozzá köthető cégek kaphatják meg, ők rendelkeznek ugyanis egyedül a szükséges referenciával.


A szocialista politikus arra szólította fel Bencsik János energiaügyi államtitkárt, hogy indítson vizsgálatot az ügyben, ellenkező esetben az MSZP az európai hatóságokhoz, így az uniós versenybiztoshoz fordul, amiért "több száz építőipari céget kiszorítottak" az európai intézmények felügyelte panelprogramból. Hozzátette: ezek a vállalatok nem tehetnek mást, mint hogy "bagóért beállnak alvállalkozónak az Épkarhoz, mint ahogy egyébként a piacon beszerezhető hírek szerint megy is az efféle maffiamódszerekkel történő zsarolás".


Az ellenzéki politikus szerint a minősítési folyamat gátolja a panelfelújítási munkálatok megkezdését, így azok biztosan nem fejeződhetnek be az őszi fűtési szezon kezdetéig.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-07-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite