2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: egyre nyilvánvalóbb, hogy az ügyészség szándékosan beavatkozott a választásokba

MSZP: egyre nyilvánvalóbb, hogy az ügyészség szándékosan beavatkozott a választásokba


Az MSZP szerint egyre nyilvánvalóbb, hogy az ügyészség szándékosan beavatkozott két országgyűlési választásba, érdemben módosítva ezzel azok eredményét.

Bárándy Gergely 001

Bárándy Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának szocialista alelnöke


Bárándy Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának szocialista alelnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, az ügyészség sorra rendelt el nyomozást olyan ügyekben, amelyekre a Fidesz megrendelést adott számára és sorra vette őrizetbe a kormánypárt politikai ellenfeleit.


Példaként Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes ügyét említette, ugyanis sajtóhírek alapján az ügyészség elismerte, nem áll meg a volt politikussal szemben a nokiásdobozos kenőpénz elfogadásának vádja. Emlékeztetett arra, hogy ez az ügy a 2010-es és a 2014-es választások előtt a Fidesz kampányának vezető témája volt. További ügyeket is ismertetett, így Juhász Ferenc volt szocialista honvédelmi miniszter esetét, amelyben szintén kiderült, soha nem volt kenőpénzes whiskey-s doboz, és jogerős felmentő ítélet is született.


Ugyancsak példaként hozta fel Molnár Gyula volt XI. kerületi polgármester ügyét, akit négy nappal a választások előtt gyanúsítottak meg, majd később jogerősen felmentettek. A Sukoró-ügyben az ügyészség annyit nem tudott megtenni, hogy a bíróságig vigye az ügyet - tette hozzá. Bárándy Gergely szerint mára nyilvánvaló az, hogy ezek politikai koncepciós ügyek, amelyek koholt vádakon alapulnak. Közölte, amikor egy ilyen folyamat ismertté válik, akkor az érintett ügyészi vezetőknek le kell mondaniuk.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-07-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite