2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP, Együtt-PM: a Fidesznek papírja van arról, hogy csalt Baján

MSZP, Együtt-PM: a Fidesznek papírja van arról, hogy csalt Baján


Az MSZP és az Együtt-PM szerint mától a Fidesznek papírja is van arról, hogy csalt Baján, és bebizonyosodott az is: csalás nélkül a rezsim alulmaradt volna a kormányváltók szövetségével szemben. Azt követelik, hogy Zsigó Róbert, "a rezsim bajai helytartója" viselje a következményeket: mondjon le polgármesteri tisztségéről és távozzon a közéletből!

mesterhazy_bajnai0829


Mesterházy Attila MSZP-elnök és Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője az MTI-hez eljuttatott közös közleményében arra reagált, hogy a Kecskeméti Törvényszék illetékes bírói tanácsának határozata szerint meg kell ismételni a szavazást a bajai 32-es számú szavazókörben.


A két pártvezető ismerteti, hogy a bíróság megalapozottnak találta az MSZP, a DK és az Együtt-PM szövetség panaszát: a bajai időközi választáson valóban olyan szabálytalanságok történtek, amelyek döntően befolyásolhatták a választás kimenetelét. A bíróság új választás kiírását rendelte el abban a választókörben, ahol az ellenzék választási csalásra utaló szabálytalanságokat, trükközéseket figyelt meg és dokumentált.


"A mai nap üzenete az, hogy a Fidesz legyőzhető, mert az emberek többségének elege lett az erőszakos, hazug és korrupt rezsimből. És a Fidesz legyőzendő, mert csaló. Tiszta versenyben, csalás nélkül Baján sem tudta volna legyőzni a kormányváltók összefogását" - fogalmaz a közlemény.


Mi továbbra is tisztességes eszközökkel, de a korábbinál is nagyobb éberséggel készülünk a megismételt választásra, ahol azonban le fogjuk győzni a Fideszt - közölte Mesterházy Attila és Bajnai Gordon.


Baján vasárnap tartottak időközi önkormányzati választást. A Fidesz jelöltjére, Kovács Csabára 467-en szavaztak. Második helyen Teket Melinda, az MSZP, az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje végzett, 406 szavazattal. A Jobbik jelöltje, Markó György a szavazatok 8 százalékával harmadik lett, míg a negyedik induló, az LMP jelöltje, Ikotity István 4 százalékot ért el.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-09-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite