2019. augusztus 26., hétfő - Izsó
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP-Együtt-PM - Programról és jelöltállításról is tárgyalnak

MSZP-Együtt-PM - Programról és jelöltállításról is tárgyalnak


Több mint három hét után ma találkoznak újra az MSZP és az Együtt-PM szövetség vezetői, hogy folytassák a választási együttműködésről szóló tárgyalásaikat. A tervek szerint lezárják a programegyeztetést és már az egyéni jelöltállításról is szó lesz.

bajnaimesterhazy


Miután a tárgyalások első fordulóját az Együtt-PM szövetségnél tartották, a mai helyszín az MSZP-székház lesz. A pártszövetséget a hattagú elnökség - Bajnai Gordon, Juhász Péter, Kónya Péter, Szigetvári Viktor, Szabó Tímea és Jávor Benedek -, a szocialistákat hét vezetőjük - Mesterházy Attila, Botka László, Harangozó Tamás, Tóbiás József, Lukács Zoltán, Gúr Nándor és Molnár Zsolt - képviseli.


A szocialisták és az Együtt-PM tárgyalásai június 22-én kezdődtek, Bajnai Gordon, a pártszövetség vezetője azonban már április végén megállapodott az MSZP-választmánnyal arról, hogy választókerületenként csak egy közös jelöltet indítanak a Fidesszel szemben.


Három héttel ezelőtt abban maradtak, hogy átfogó megállapodásra - azaz közös listaállításra is - törekednek. Az akkor meghatározott menetrend szerint elsőként négy témáról, alapelvekről és közjogi kérdésekről, gazdaság- és társadalompolitikáról, valamint a külkapcsolatokról kezdtek programegyeztetést a szakértők. Most ezeket zárhatják le a pártvezetők.


A másik téma az egyéni jelöltállítás lesz. Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke korábban azt mondta az MTI-nek: szeretnék, ha július végére, de legkésőbb augusztus közepére meg tudnának állapodni a közös jelöltállításról a szocialistákkal, és ütemezési tervüket el is küldték az MSZP-nek.


Az MSZP ugyanakkor a jelöltnévsorok megosztását kérte. Az Együtt-PM először azonban - mint arról a Népszabadság és a Magyar Nemzet beszámolt - csak a választókerületi felelőseinek listáját küldte el, a lehetséges egyéni jelöltek nevét csak a múlt hét végén. Több lap is arról írt, hogy a lista nem hiánytalan, mire az Együtt-PM közölte, szóban kiegészítik, de még nem minden jelöltjük rendezte politikai szerepvállalási szándékait a civil életében.


Nem várható, hogy a mai tárgyaláson már a jelöltekről is megállapodnak, előbb ugyanis arról kell egyezségre jutni, hogy milyen szempontok alapján és milyen arányban osztják fel a 106 körzetet a két fél között.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-07-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite