2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonMSZP: el lehet kezdeni a fideszes kétharmad lebontását

MSZP: el lehet kezdeni a fideszes kétharmad lebontását


Az MSZP szerint az újpesti időközi parlamenti választáson való ellenzéki győzelemmel el lehet kezdeni a Fidesz kétharmadának lebontását - mondta a párt elnökhelyettese kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

gogoszoltan


Gőgös Zoltán az MSZP jelöltjéről, Horváth Imréről azt mondta, ő tisztességes ember, az élete nyitott könyv. Attól, hogy valaki egy KGB által fenntartott iskolában elvégzett egy öt hónapos tanfolyamot, abból még nem következik, hogy ő KGB-s ügynök lett volna Magyarországon - fogalmazott.


Az ellenzéki politikus azt kérte a kormánypártoktól, hogy egyenlő mércével mérjenek. Felhívta arra a figyelmet, hogy egy rendszerváltás előtti III/II-es tartótiszt, Tasnádi László mellett egyértelműen kiállt Orbán Viktor miniszterelnök és államtitkárt csinált belőle a Belügyminisztériumban. Kifogásolta, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn megkoszorúzta Bakuban "a sztálinista titkosszolgálat, vagyis a KGB vezetőjéből Azerbajdzsán kommunista vezetőjévé avanzsált" Heydar Aliyev sírját.


Gőgös Zoltán azt mondta, azt mindenki tudja, hogy ha valaki a rendszerváltás előtt szolgált, akkor kerülhetett vezető beosztásba, ha elvégzett egy tanfolyamot a KGB iskolájában.  Ha ez bűn a Fidesz szerint, akkor mindenki bűnös, aki dízelmozdony-tervezőként végzett, mert ilyen diplomát csak a Szovjetunióban lehetett szerezni - mondta, egyben nevetségesnek nevezte a Horváth Imrét ért vádakat. Értékelése szerint kiváló jelöltet találtak, ha az az egyetlen bűne, hogy a rendszerváltás előtt született és akkor került határőrtiszti pozícióba.


Az MSZP elnökhelyettese azt mondta, ebből az ügyből is látszik, hogy óriási a tétje a választásnak. Kifejtette: az újpesti választás után Veszprémben lesz újabb időközi országgyűlési képviselőválasztás Navracsics Tibor lemondása miatt. Ezen a két választáson megdőlhet a Fidesz kétharmada - fűzte hozzá.


Arra a kérdésre, hogy a több baloldali párt nem áll ki Horváth Imre mellett, Gőgös Zoltán azt mondta, sajnálja, hogy két partnerük (a DK és az Együtt-PM) így döntött, azt gondolja, hogy ezzel megsértik Kiss Péter emlékét. Mint mondta, a pártok szembemennek azzal a népakarattal, ami az utcán megnyilvánult. Hozzátette: szerinte a pártok még meggondolhatják magukat.
A Magyar Nemzet írt arról hétfőn, hogy értesülésük szerint a KGB-től kapott kiképzést Horváth Imre. A lap azt írta: a birtokukba került okiratmásolat tanúsága szerint Horváth Imre 1984-ben elvégzett egy öt hónapos kurzust, amelyet a fegyveres szervek emelt szintű parancsnoki állományának tartott a KGB. A továbbképzés két részből állt: egyrészt a határőr-alakulatok taktikai irányításából, másrészt hadvezetési ismeretekből.


A főváros 11-es számú (Újpest nagy részét és Angyalföld északi részét lefedő) országgyűlési egyéni választókerületében az időközi választást Kiss Péter szocialista képviselő halála miatt kellett kiírni. A november 23-i választáson tizenhárom jelölt indul.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-11-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite